Μάρτυρες μίας ακόμη περίπτωσης κάκιστης συντήρησης του οδικού δικτύου της Σύρου, έγιναν όλοι όσοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν την τελετή λήξης των μαθημάτων των Κατηχητικών Σχολείων όλων των ενοριών της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στην Αληθινή.

Εκεί, δεκάδες οδηγοί ΙΧ, μοτοσυκλετών αλλά και πούλμαν διαπίστωσαν με μεγάλη τους λύπη την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου, που χρήζει άμεσης αποκατάστασης.

Συγκεκριμένα, στρίβοντας δεξιά από τον κεντρικό περιφερειακό δρόμο του Κινίου που οδηγεί προς την Αληθινή και αμέσως μετά όλος ο δρόμος που οδηγεί προς τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ο δρόμος είναι γεμάτος από επικίνδυνες τρύπες ή μπαλώματα με πίσσα, δημιουργώντας εξογκώματα πολλών εκατοστών σε ύψος που μπορούν να εκτρέψουν τα ελαστικά κυρίως των μοτοσυκλετών αλλά και να φθείρουν – καταπονήσουν τα αμορτισέρ αυτοκινήτων.

Παρά το γεγονός ότι μιλάμε για έναν κοινό δρόμο χωριού, το πέρασμα αυτό είναι άκρως σημαντικό καθώς η περιοχή σφύζει από ζωή λόγω και των δύο κοσμικών ταβερνών που υπάρχουν στην Αληθινή και την Εμπατή.

Η κίνηση, μάλιστα, και βαρέων οχημάτων προκαλεί μεγαλύτερα φθορά στο οδόστρωμα από το βάρος του αμαξώματος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται βαθουλώματα τα οποία πολλοί οδηγοί δεν μπορούν να δουν, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία ελαστικών και αναρτήσεων των αμαξιών που κυκλοφορούν στην περιοχή.