Κόντρα HSW-Μινωϊκών για την έκτακτη δρομολόγηση του «Μύκονος Παλλάς»

«Πόρτα» έριξε στις Μινωικές Γραμμές  το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών  για το αίτημα που κατέθεσε η εταιρεία που αφορούσε  την έκτακτη δρομολόγηση του υπό ιταλική σημαία πλοίου «Μύκονος Παλλάς»  στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Νάξος από την 1η Ιουνίου 2018 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Η εταιρεία κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΣΑΣ υποστήριξε ότι φέτος αναμένεται να σημειωθεί ρεκόρ στον τουρισμό στην Ελλάδα. Τόνισαν δε  ότι η  δρομολόγηση του «Μύκονος Παλλάς» που είναι ίδιο με το «Κνωσός Παλλάς»  θα συνέβαλε  στην ποιοτική αναβάθμιση της γραμμής,  προσφέροντας  120 θέσεις εργασίας και νέα ποιότητα υπηρεσιών στη γραμμή. Επίσης, οι εκπρόσωποι των Μινωικών  επεσήμαναν ότι η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού  για την συγχώνευση της Attica Group με την HSW έβαλε θέματα ενίσχυσης του ανταγωνισμού στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και στις Κυκλάδες Κυκλάδων.

Ο αντίλογος ήρθε από την Hellenic Seaways και  την Fast Ferries. Αντέτειναν ότι  δεν προβλέπεται από τον νόμο 2932 η 4μηνη δρομολόγηση και δεν υπάρχουν έκτακτες δρομολογιακές ανάγκες και υπογράμμισαν ότι  όποιος θέλει μπορεί να δρομολογήσει πλοίο εάν υποβάλλει την αίτηση εμπρόθεσμα και για δρομολόγια χρονικής διάρκειας ενός 12 μήνου.

Δεν έκανε παρέμβαση στο θέμα η Blue Star Ferries του Ομίλου Attica  που δραστηριοποιείται στις Κυκλάδες.

Πηγή: protothema.gr