Συγκέντρωση – στο πλαίσιο οργάνωσης του νέου πολιτικού φορέα – πραγματοποίησε  το απόγευμα της περασμένης Κυριακής η Νομαρχιακή Επιτροπή Κυκλάδων του Κινήματος Αλλαγής, στον νεότευκτο χώρο της Τ.Ο. Οργάνωσης Σύρου, στην περιοχή Λίντο.

Παρουσία δήλωσαν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, μεταξύ των οποίων ο Σύμβουλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και Τομεάρχης της Νέας Νεανικής και Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας  Παναγιώτης Βλάχος, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Μπογατσίδης, ο Γραμματέας του τομέα νησιωτικών χωρών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιάννης Βλασερός, ο τέως Νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας, καθώς και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Παπαμανώλης οι οποίοι άσκησαν  δριμεία κριτική στη κυβέρνηση και τη ΝΔ, αλλά και περιέγραψαν πώς οραματίζονται τη μετεκλογική τακτική του Κινήματος Αλλαγής.

Υπογράμμισαν ότι στοχεύουν σε μια αυτόνομη πορεία η οποία θα εδράζεται στην Εθνική Συνεννόηση καθιστώντας σαφές πώς οι εκλογές είναι αναγκαίο να διενεργηθούν το συντομότερο δυνατό προκειμένου δοθεί ένα τέλος στην καταστροφική πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ η οποία οδηγεί την χώρα στα βράχια, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία τους ότι όποτε αυτές και αν γίνουν θα τους αναδείξουν στην τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας.

«Συγκροτούμε το νέο σοσιαλδημοκρατικό φορέα, κρατώντας μόνο τα θετικά του παρελθόντος» είπαν χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι στόχος τους  δεν είναι η ανακύκλωση παθογενειών αλλά η υπέρβασή τους, με ανανέωση δομών, πρακτικών και κυρίως του πολιτικού προσωπικού που άσκησε κυβερνητισμό για πολλά χρόνια.

Εξέφρασαν δε τη βεβαιότητα ότι όταν ο κόσμος πειστεί ότι αποτελούν την μοναδική γνήσια παράταξη της κεντροαριστεράς θα αρχίσει να επιστρέφει στις τάξεις τους, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τα ψέματά του εξαπάτησε τους ψηφοφόρους καταλεηλατώντας τον χώρο του Κέντρου.

Εκτίμησή τους τέλος είναι ότι η συγκρότηση των οργάνων του νέου κόμματος, ειδικά στην περιφέρεια και υπό την προϋπόθεση ότι θα περάσουν το μήνυμα της ενότητας, της συνέχειας και κυρίως της ανανέωσης θα συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της εικόνας του Κινήματος Αλλαγής αλλά και της εκλογικής του απήχησης.