Έγινε και αυτό, με προβολή του από τη συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ότι δηλαδή: «Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός υπέγραψαν, στο περιθώριο του Περιφερειακού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στη Σύρο, σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Το Μεταφορικό Ισοδύναμο, που αποτέλεσε πάγιο αίτημα των νησιωτών και πραγματοποιείται από τη νυν Κυβέρνηση…».

Αλλά για να μην ξεχνιόμαστε, πρέπει να θυμηθούμε τους πρωτοπόρους, εκείνους που έδωσαν μάχες, ώστε να φτάσουμε σήμερα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για να μη λέμε πολλά, θα παραπέμψουμε τους ενδιαφερόμενους στη σελίδα 43 του Β΄ τόμου του βιβλίου του πρώην δημάρχου Σύρου Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα «Αναμνήσεις ενός Δημάρχου», προκειμένου να πληροφορηθούν πρόσωπα και πράγματα που συντέλεσαν τα μέγιστα ώστε το ακατόρθωτο να γίνει τελικά κατορθωτό.

Στη σελίδα αυτή, στο κεφάλαιο με τίτλο «Η αρχή του μεταφορικού ισοδύναμου» ο Γιάννης Δεκαβάλλας (ως πρόεδρος και της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Κυκλάδων τότε, γράφει χαρακτηριστικά:

«Κατά τη διάρκεια της συµµετοχής µου στην επιτροπή για τη µελέτη των µεταφορών είχα προσπαθήσει να περιγράψω µε απλά λόγια στα υπόλοιπα µέλη ότι δεν είναι νοητό η Πολιτεία να αντιµετωπίζει και να µεταχειρίζεται του νησιώτες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, επισηµαίνοντας ότι υπάρχει κρατική υποχρέωση να απολαµβάνουν και εκείνοι υπηρεσίες ανάλογης ποιότητας σε σχέση µε τους πολίτες της ηπειρωτικής Ελλάδας σε ό,τι αφορά στην ποιότητα των µέσων µεταφοράς, στην τακτικότητα των δροµολογίων και στην τιµολογιακή πολιτική…»

Δίπλα του, συναγωνιστής του στο δίκαιο αυτό αίτημα ο δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης, τον οποίο μνημονεύει ο κ. Δεκαβάλλας: «. . Γι’ αυτό, αν κάποτε η αυτοδιοίκηση των νησιών κατορθώσει να κάνει πράξη το µεγάλο αυτό όραµα, κατά το µεγαλύτερο µέρος η επιτυχία αυτή θα οφείλεται στον µεγάλο µαχητή, ιστορικό δήµαρχο της Τήλου Τάσο Αλιφέρη».

Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε και να αποδίδονται σωστά τα εύσημα.