Μια τεράστια ελληνική σημαία με εμβαδόν 150 τμ και ζωγραφισμένο πάνω της τον ήλιο της Βεργίνας έκανε την εμφάνισή της στο Σύνταγμα το οποίο ήδη έχει κατακλυστεί από χιλιάδες ελληνικές σημαίες που κρατούν οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα για την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Geplaatst door Best Tv Kalamata op zondag 4 februari 2018

Ξεκινήσαν ήδη οι ομιλίες με τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος δέχτηκε  επίθεση με μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του. Σύμφωνα με την αστυνομία, πέταξαν κόκκινες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού του και έγραψαν απειλητικά μηνύματα με μαύρο σπρέι στον τοίχο. Ένα εκ των συνθημάτων μάλιστα ανέφερε: «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλ. Συντάγματος» .Η ταυτότητα και ο αριθμός των δραστών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός.

Παρά το παραπάνω γεγονός η ιστορική αυτή μορφή της Ελλάδας δήλωσε «είμαι παρών. Είμαι έτοιμος και ήρεμος» . Κόσμος έχει καταφθάσει από κάθε γωνιά της Ελλάδας όλων των ηλικιών με σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελληνική» ενώ εντύπωση προκαλούν άντρες και γυναίκες που δίνουν το «παρών» φορώντας στολές Μακεδονομάχων. Χριστιανικά σωματεία της Θεσσαλονίκης κατέβηκαν την οδό Ιπποκράτους τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή». Βέβαιη θεωρείται -για συμβολικούς λόγους- και η παρουσία απογόνων Μακεδονομάχων στην κεντρική εξέδρα.

Μετά την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη θα ακολουθήσει η ομιλία του συνταγματολόγου Γιώργου Κασιμάτη και αμέσως μετά ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β, περιστοιχιζόμενος από τους μητροπολίτες Δράμας, Παύλο και Χίου, Μάρκο.
Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α. ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία Κρητών.

Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, χαιρετισμό θα απευθύνει η Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη.