Ένα απάνθρωπο περιστατικό που επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την διάβρωση της σημερινής κοινωνίας καταγγέλλει στο logotypos.gr  ο  αναγνώστης κ. Σ.Κ. ευελπιστώντας  ότι η δημοσιοποίησή του θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, έτσι ώστε να αποτραπούν μελλοντικά ανάλογα φαινόμενα.

Ειδικότερα, μαζί με την αποστολή του σχετικού φωτογραφικού υλικού,  αναφέρει:

«Σάββατο 12 το μεσημέρι

Κολυμπώντας στο λιμανάκι της Βάρης, δίπλα στη μικρή παραλία, είδα μια πράσινη σακούλα.  Αρχικά, σκέφτηκα ότι κάποιος ασυνείδητος πέταξε πάλι σκουπίδια στη θάλασσα.  Βουτώντας όμως και πηγαίνοντας κοντά για να τη μαζέψω, διαπίστωσα πως δεν ήταν σκουπίδια.  Άνοιξα λίγο τη σακούλα και αυτό που αντίκρισα ήταν σοκαριστικό.

Έβγαλα τη σακούλα στη στεριά και μέσα υπήρχαν 3 κουτάβια κάποιων ημερών και μια πέτρα για να τα κρατά στο βυθό της θάλασσας.  Το ένα ήταν χτυπημένο και στο κεφάλι.  Δυστυχώς τα κουτάβια ήταν νεκρά.

Αν δε θέλουμε κουτάβια… κάνουμε στείρωση… τόσο απλά και ανώδυνα.

Η ανευθυνότητα, η ασυνειδησία και η διαστροφή ορισμένων είναι άκρως επικίνδυνα φαινόμενα.

Άνθρωποι με παρόμοια συμπεριφορά σε αδύναμα πλάσματα (είτε ανθρώπους, είτε ζώα), είναι τεκμηριωμένο, ότι και στο σπίτι τους δείχνουν βίαιη συμπεριφορά.  Ας προβληματιστούμε λίγο… όλα αυτά αποκαλύπτουν κάποια χαρακτηριστικά, τα οποία οδηγούν συνήθως και σε άλλες βίαιες συμπεριφορές.

Δυστυχώς τέτοια συμβάντα επιβεβαιώνουν το πόσο έχει διαβρωθεί πια ο άνθρωπος, η ανθρωπιά και η κοινωνία μας».