Η παραίτηση της μιας… μέρας και η προκήρυξη εκλογών

στον Α.Ο. Σύρου

Το έχει φαίνεται η μοίρα τού Α.Ο. Σύρου ειδικά τα τελευταία χρόνια, να μην μπορεί να περάσει ένα ήρεμο καλοκαίρι! Έτσι και το φετινό δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτόν τον… κανόνα.

Η αρχή έγινε με την ξαφνική παραίτηση του προπονητή Νίκου Βουτσίνου μέσω επιστολής του, όμως η συνέχεια είναι ακόμα πιο συγκλονιστική.

Αυτή τη φορά το θερμόμετρο ανέβηκε σε επίπεδα… καύσωνα στο στρατόπεδο της διοίκησης με την κατάσταση να ξεφεύγει μέσα σε λίγα 24ωρα.

Όλα ξεκίνησαν από την πρόθεση του προέδρου της ομάδας Γιώργου Φώσκολου να παραιτηθεί.

Ο ισχυρός άντρας του ΑΟΣ μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωσε την οποία δημοσίευσαν όλα τα sites του νομού και καθιστούσε σαφές ότι αποχωρεί από τη διοίκηση της ομάδας. Κάτι που δεν χωρούσε καμία αμφισβήτηση όπως έλεγε στην ανακοίνωσή του η οποία ήταν η εξής:

«Ο,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο…» λέει το γνωστό λαϊκό άσμα . Κάπως έτσι τελειώνει και η θητεία μου στην προεδρική καρέκλα του Α.Ο. Σύρου.

Μια ομάδα που πραγματικά αγαπώ όπως και την οικογένειά μου. Από μικρό παιδί μεγάλωσα κοντά της, γεύτηκα μεγάλες επιτυχίες της και της οποίας είχα τη μεγάλη τιμή να ηγηθώ διοικητικά για αρκετά χρόνια, πολλά από τα οποία μόνο εύκολα δεν ήταν.

Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα γι’ αυτή την ομάδα και για τον κόσμο που την αγαπά. Αναμφίβολα έκανα και λάθη στα χρόνια που άσκησα διοίκηση. Ίσως από τον παρορμητικό μου χαρακτήρα, ίσως από υπερβάλλοντα ζήλο!

Πήρα λοιπόν μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση για μένα. Να παραιτηθώ τόσο από τη θέση του προέδρου όσο και από διοικητικό στέλεχος της ομάδας.

Νομίζω πως πρόσφερα ό,τι μπορούσα και ήρθε η ώρα να αποχωρήσω. Αποχωρώ ως παράγοντας, όχι όμως και από «στρατιώτης» της ομάδας, την οποία θα εξακολουθώ να στηρίζω και να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις. Θεωρώ χρέος μου να ευχαριστήσω όσους συνεργάστηκα μαζί τους τα χρόνια που ήμουν πρόεδρος. Προπονητές , παίκτες, παράγοντες.

Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω όλο τον φίλαθλο κόσμο της Σύρου ότι θα κάνω τα πάντα προκειμένου η διάδοχη κατάσταση να είναι ό,τι καλύτερο!»

Α.Ο. Σύρου για πάντα…
Γιώργος Φώσκολος

Η ανάληψη πρωτοβουλίας Ζιάβρα και η… μεταβολή Φώσκολου

Αμέσως μετά από αυτή την εξέλιξη ανέλαβε δράση ο Αντιπρόεδρος Νίκος Ζιάβρας, ο οποίος μέσα σε χρόνο ρεκόρ προσπάθησε να βρει οικονομικούς υποστηρικτές σε αυτή την προσπάθεια καθώς είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Φώσκολος έβαζε αρκετά χρήματα στην ομάδα.

Πράγματι μέσα σε ελάχιστο χρόνο ο Νίκος Ζιάβρας βρήκε αρκετούς επιχειρηματίες (σ.σ. μεταξύ αυτών και ο Άκης Πύργος) που δέχτηκαν να συνδράμουν στην προσπάθεια της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Ενώ λοιπόν είχε πάρει το πράσινο φως, στην καθοριστική συνάντηση με τον Γιώργο Φωσκολο ο τελευταίος αναθεώρησε και ανακοίνωσε στον Νίκο Ζιάβρα ότι τελικά δεν αποχωρεί.

Όλα αυτά έγιναν μέσα σε 48 ώρες!

Η εξέλιξη αυτή έκανε έξαλλο τον Νίκο Ζιάβρα αφού πολλοί από τους επιχειρηματίες που είχαν δεχτεί να τον βοηθήσουν το έκαναν υπό την προϋπόθεση να μη μετέχει στη νέα διοίκηση ο Γιώργος Φώσκολος.

Τώρα ήταν η σειρά του Νίκου Ζιάβρα να βγάλει ανακοίνωση μέσω της οποίας χρησιμοποίησε «σκληρή» γλώσσα κάνοντας γνωστό ότι αποχωρεί αηδιασμένος από το ποδόσφαιρο και ότι έχει βιώσει πρωτόγνωρες καταστάσεις ασχολούμενος με τα διοικητικά του ΑΟΣ.

Η κατάσταση ήταν φανερό ότι μύριζε μπαρούτι με την ομάδα να βρίσκεται στον αέρα μετά απ΄ αυτή την ενδοδιοικητική κόντρα.

Το… κερασάκι στην τούρτα αυτής της αντιπαράθεσης πάντως το έβαλε πάλι ο Γιώργος Φώσκολος  που βλέποντας το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε προκήρυξε Γενική Συνέλευση και εκλογές για τις 3 Ιουλίου, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά ως το προς το ποιοι θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στο νέο Δ.Σ. του ΑΟΣ.

Η ανακοίνωση για τη διενέργεια των εκλογών αναφέρει τα εξής:

Ανακοινώνουμε την διεξαγωγή ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας , την Τετάρτη 03 Ιουλίου 2019 και ώρα 18:00 στο Centro stage ,επάνω από το Αclub, εάν Δεν υπάρχει απαρτία στην 1η γενική συνέλευση θα επαναληφθεί μισή ώρα αργότερα.

Αμέσως μετά τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης , θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.

Με θέματα της Γενικής Συνέλευσης

1) Διοικητικός – Αγωνιστικός απολογισμός

2) Οικονομικός απολογισμός

3) Οικονομικός προϋπολογισμός νέας αγωνιστικής χρονιάς

4) Εκλογή δύο (02) γραμματέων για την τήρηση των πρακτικών

5) Απαλλαγή της απερχόμενης Διοίκησης από κάθε ευθύνη

6) Έγκριση της Γενικής Συνέλευσης για τη διενέργεια των Εκλογών

7) Εκλογή τριμελείς (03) Εφορευτικής επιτροπής , υπεύθυνης για τη διενέργεια των εκλογών.

Για τον σχηματισμό της νέας Διοίκησης απαιτούνται τουλάχιστον 15 μέλη (13 τακτικά & 2 αναπληρωματικά)

Καθώς και 3 μέλη για την Ελεγκτική επιτροπή.

Οι υποψηφιότητες θα κατατίθενται μέχρι την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 , στον απερχόμενο Γεν.Γραμματέα Πέτρο Ραουζαίο , τηλ 6906075101

Απαραίτητη η προσκόμιση της αστυνομικής σας ταυτότητας

Δικαίωμα ψήφου ,όλοι ανεξαιρέτως με την κατάθεση 10,00€.

Η παρουσία σας κρίνεται αναγκαία και επιτακτική!!!