Ενδεικτική της όλης προσέγγισης που έχει εδώ και τέσσερα χρόνια η Δημοτική Αρχή του Γιώργου Μαραγκού, αναφορικά με την απάντηση γραπτών ερωτημάτων που προέρχονται από τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, είναι και η τελευταία περίπτωση με τον δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας Νικόλαο Φωτεινιά.

Ο κ. Φωτεινιάς είχε θέσει γραπτό ερώτημα προς τον δήμαρχο στη συνεδρίαση της 3ης Σεπτεμβρίου, ρωτώντας να μάθει τι ακριβώς έκανε ο ίδιος ο κ. Μαραγκός για να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου με αφορμή δημοσίευμα που έκανε λόγο ότι η Σύρος ήταν έξω από τις πρώτες 20 αδειοδοτήσεις που δόθηκαν για τη δημιουργία αντίστοιχων υδατοδρομίων σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Η απάντηση προς τον κ. Φωτεινιά του κοινοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, με το εξής περιεχόμενο:

«Σε συνέχεια του ερωτήματος σας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης, την 3η Σεπτεμβρίου 2018, αναφορικά με το έργο αδειοδότησης των υδατοδρομίων στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, σας ενημερώνουμε ότι έχει υπογράφει από τις 07-04-2015 Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, σύμφωνα με την οποία το Λιμενικό Ταμείο παραχωρεί την αρμοδιότητα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την έκδοση «Μελέτη, κατασκευή και άδεια ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων».

Εν συνεχεία, με βάση τις υπ’αριθμ. 393/2017 και 16/2018 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, ορίστηκαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης και Εποπτείας του εν λόγω έργου. Σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο Δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου έχουν προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.

Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι ο φάκελος ωριμότητας για το υδατοδρόμιο της Σύρου βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο από τον αντίστοιχο φάκελο των συγκεκριμένων νησιών που αναφέρονται στο δημοσίευμα, καθώς οι διαδικασίες για το εν λόγω έργο δεν πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα για όλα τα νησιά αλλά έγιναν σε διαφορετικές φάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, καθ’ ύλην αρμόδια για να σας απαντήσει σχετικά με την εξέλιξη του είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».

Τι συμπέρασμα βγάζει λοιπόν κανείς από την απάντηση της Δημοτικής Αρχής;

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε… Άλλα ρωτάει ο δημοτικός σύμβουλος και άλλα απαντάνε.

Για να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες και παραλείψεις, πετάνε το μπαλάκι στη «μισητή» Περιφέρεια, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά για τις όποιες προσπάθειες έκανε από την πλευρά του ο κ. Μαραγκός (μάλλον δεν έκανε καμία) για να προστατεύσει τα συμφέροντα των δημοτών που τον εξέλεξαν.

Το μπαλάκι στους άλλους και άσε τους να τρέχουν… H συνήθης πρακτική όλα αυτά τα χρόνια. Σιγά μην αλλάξει τώρα…