«Δημήτρη είμαστε κοντά σου»…

Το σύνθημα που έγινε πράξη με τον πλέον ηχηρό τρόπο στο γήπεδο της Άνω Σύρου, όπου πραγματοποιήθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας για την οικονομική ενίσχυση του Δημήτρη Ρίζου.

Ο άτυχος νεαρός δίνει τη δική του μάχη μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό που είχε πριν λίγους μήνες και τον έχει αφήσει παράλυτο.

Τα παιδιά του ημερήσιου αλλά και του βραδινού ΕΠΑΛ Σύρου αναμετρήθηκαν σε ένα παιχνίδι με μοναδικό νικητή τον… Δημήτρη.

Παρών στην εκδήλωση, ως αγωνιζόμενος μάλιστα, ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Ντανιέλ Μπατίστα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, μόλις άκουσε τον σκοπό που θα έπρεπε να παραβρεθεί στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων δεν το σκέφτηκε καθόλου.

Δέχτηκε αμέσως την πρόσκληση προκειμένου να συνδράμει κι εκείνος στην προσπάθεια για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον μικρό Δημήτρη.

Μια προσπάθεια που όπως είπαν και οι διοργανωτές στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς συγκεντρώθηκε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, το οποίο δόθηκε άμεσα στην οικογένεια του Δημήτρη δια χειρός Μπατίστα.

Πριν το βασικό παιχνίδι αναμετρήθηκαν δυο ομάδες με μικρούς παίκτες κάτω των 12 ετών από τις ακαδημίες του νησιού.

Από πλευράς του Δήμου Σύρου Ερμούπολης στο γήπεδο βρέθηκε ο πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής Γουλιέλμος Πρίντεζης, που έδωσε και ένα αναμνηστικό δώρο στον Ντανιέλ Μπατίστα, κάτι που έκανε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ειρηναίος Φρέρης.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι τα παιδιά εκτός από το Δημήτρη, απέτισαν φόρο τιμής και στον πρόσφατα αδικοχαμένο αρχηγό της Φιορεντίνα Ντάβιντε Αστόρι, για τον οποίο είχαν ετοιμάσει και ένα πανό… αποχαιρετισμού!