Οι ημέρες είναι δραματικές και η απειλή άμεση με το γαϊτανάκι της παραφροσύνης στο οποίο μας έχει υποβάλει το συνονθύλευμα που παριστάνει την ανεκδιήγητη πολιτική εξουσία η οποία θέλει και πάλι να μας πείσει ότι θα μας ‘’σώσει ‘’ , προκειμένου να ‘’υποκλέψει’’ την ψήφο μας.

Εκτίμηση πάντως είναι ότι τα όσα θα ακολουθήσουν μόλις ολοκληρωθούν τα προβλεπόμενα της νέας δανειακής σύμβασης με τα συνοδευτικά άκρως μνημονιακά μέτρα , θα κάνουν τον επερχόμενο χειμώνα δραματικότερο απ όλους τους προηγούμενους και ειλικρινά επειδή δεν είμαι κακοπροαίρετος δεν μπορώ να δεχθώ ότι είναι πολύ αφελείς , ούτε ότι αδυνατούν να διδαχθούν από τα πάθη και τα λάθη του παρελθόντος, πείθομαι ότι μάλλον μας δουλεύουν και μας δουλεύουν αγρίως . Ποιοί ; Μα αυτοί που μας πάτωσαν και επιζητούν και πάλι να μας ‘’ξανασώσουν ‘’ . Είναι εμπαιγμός να μας λένε το άσπρο – μαύρο, το ‘’όχι ‘’- ‘’ναι ‘’ , βαφτίζοντας το κρέας – ψάρι , πολιτικοί που είναι εκτός πραγματικότητας και φιλοσοφίας .

Γνωστές οι καταστάσεις . Τις εκλογές τις κερδίζουν όσοι διαθέτουν λαϊκισμό καθιστώντας ευπρόσδεκτη ψυχολογικά την παραποίηση της πραγματικότητας προκειμένου να εξυπηρετήσουν διαπλεκόμενα με την εξουσία συμφέροντα . Εξοστρακίζοντας κάθε κριτήριο διαφοράς της αλήθειας από το ψέμα , ποιότητας από την ευτέλεια , έχει εξαλειφθεί το μοναδικό μέτρο αντίστασης απέναντί τους .

Βιώνοντας μια βάναυση καταστροφή του συλλογικού μας βίου , ζώντας κάτω από ένα καθεστώς ντροπής, ευτελισμό και πανευρωπαικό διασυρμό , θεωρούν σωτηρία να ξαναγυρίσουμε στους ‘’φακίρηδες’’ της πολιτικής , γιατί το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο παραμένει ο κύριος εκφραστής της παρακμιακής πολιτικής . Δυστυχώς η πατρίδα μας σήμερα είναι ‘’νεκρή ‘’ χωρίς αντανακλαστικά επαναφοράς στο δρόμο του ’πεπρωμένου’’ . Ο Έλληνας δεν έχει αίσθηση ποίος είναι και προς τα πού βαδίζει .Ηεμπιστοσύνη χάθηκε και η τραγωδία συνεχίζει στον δικό της κατήφορο . Αυτήν την ώρα ο Ελληνισμός δείχνει να καταρρέει και μόνο ‘’ΛΙΓΟΙ’’ μπροστάρηδες θα μπορούσαν να ανατρέψουν τους όρους της κατάρρευσης . Το δυστύχημα είναι ότι είναι έτσι δομημένο και περιχαρακωμένο το σύγχρονο πολιτικό σύστημα, που αυτομάτως ‘’αποβάλλει’’ τους θεωρούμενους επικίνδυνους ‘’εισβολείς ‘.’

Δυστυχώς παραμένει ανατριχιαστικά ανήθικη η αδιαφορία του κατεστημένου για τα πραγματικά προβλήματα , τον πόνο , την αδικία , τον βασανισμό του πολίτη , την ανεργία , τις 10.000 αυτοχειρίες συμπολιτών μας , τον ξεριζωμό της νεολαίας μας . Είναι δυνατόν ένα ‘’σύγχρονο’’ Ευρωπαϊκό κράτος , με την δύναμη και την εξουσία στα χέρια του, με την Δικαστική και Εκτελεστική εξουσία στην διάθεσή του (οι οποίοι μάχονται νυχθημερόν κάτω από δύσκολες εργασιακές συνθήκες ) να μην μπορεί να πατάξει την διαφθορά , την φοροδιαφυγή κλπ , κλπ βάζοντας σε τάξη τον ομολογουμένως ατίθασο και απείθαρχο πολίτη ; Τι θα μπορούσαν να πουν σε εμένα για την απόφαση των δύο παιδιών μου (και των εγγονιών μου) οι οποίοι λαμπροί επιστήμονες με μεταπτυχιακά και μάστερ προτίμησαν της ευρωπαϊκές φάμπρικες , επιλέγοντας την απόδραση από τον αργό θάνατο; Τούτα συμβαίνουν επειδή οι πολίτες με την ψήφο ,τους επιτρέπουν να παίζουν αδιάντροπα μαζί τους χωρίς αντιστάσεις , γινόμενοι έρμαιο επικοινωνιακών τεχνασμάτων της κομματοκρατίας και του πολιτικού κατεστημένου σε έναν παραλογισμό , βασικό άξονα κακοδαιμονίας της χώρας μας .

…..Δυστυχώς η ψήφος μας , κρίσιμη για το εκλογικό αποτέλεσμα , μερίδα πολιτών υπακούει σε παράξενες παρορμήσεις και μυστικιστικούς οραματισμούς όπως αυτές διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια από επιτήδειους θαυματοποιούς , γιατί αν η ψήφος μας σήμερα ήταν καρπός ορθολογιστικής στάθμισης καταστάσεων και υπεύθυνης κρίσης , οι σημερινοί διαχειριστές της εξουσίας θα είχαν εξαφανιστεί . Μισό αιώνα η ‘’εκπαίδευση’ του πολίτη στην Ελλάδα ήταν παγιδευμένη στην ψηφοθηρική εξυπηρέτηση των ημετέρων . Πιστέψαμε στα ‘’ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ‘’ και χωρίς να το καταλάβουμε δεθήκαμε χειροπόδαρα , καθηλωμένοι στους κομματικούς νάρθηκες ιδιοτελών συμφερόντων . Έγιναν αυτουργοί της οικονομικής καταστροφής με τον εφιάλτη της απελπισίας να ‘’κάθετε’’ πλέον στα κεφάλια των παιδιών και των εγγονιών μας για τα επόμενα τουλάχιστον 50 χρόνια , αφού υπογράφουν για εμάς , χωρίς εμάς .

Ζούμε λοιπόν έναν χαοτικό παραλογισμό με θριαμβολόγους διαπραγματευτές που περιφερόμενοι σαν να μην συνέβη τίποτε , καθημερινά στα Τ/Ο οπτικά παράθυρα των ΜΜΕ , μας καταδικάζουν σε εξαθλίωση . Καταφεύγουν για 3η εντός του έτους προσφυγή στην κάλπη , χωρίς να ξεκαθαρίζετε με ποια στρατηγική και σχεδιασμό θα αντιπαλέψουν με την επερχόμενη καταστροφή . Δυστυχώς είμαστε λαός με πολλές αδυναμίες χαρακτήρα , ήθους , καλλιέργειας και παιδείας . Κι ασφαλώς εξ αιτίας της ακρισίας μας βρεθήκαμε όμηροι συντεχνιών και αδίστακτης φαυλότητας . Μας φίμωσαν . Μας έδεσαν χειροπόδαρα διαιωνίζοντας την αυταρχία και μας έπεισαν ότι για όλα τα κακά και την κατάστασή μας φταίνε οι ‘’κουτόφραγκοι ΄΄.

Είναι λυπηρόν που θα το καταθέσω, αλλά σήμερα παρά ποτέ πολίτες και πολιτικοί αυτού του τόπου φαίνεται να μην καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους , θεωρώντας αδιανόητο σήμερα , που κατά πως οι ίδιοι λένε κινδυνεύει η πατρίδα , δεν μπορούν να συναντηθούν για να βρουν μια λύση , η οποία θα απόφευγε την προσφυγή στις κάλπες και θα μας γλύτωνε από μερικά δις από το ‘’περίσσευμά ‘’ μας . Αύριο λοιπόν πως θα συνεργαστούν αυτοί οι πολιτικοί σχηματισμοί ; Ουαί υμίν φαρισαίοι υποκριτές . . Τώρα μπορεί τώρα κάποιος συμπατριώτης μου να μου πεί τι να ψηφίσω στις επερχόμενες εκλογές;

Βούλτσος Ηρακλής

Αντγοςε.α. και τέως Γεν . Γραμ. Δήμου Ερμούπολης

Ερμούπολη 30 Αυγ 2015