Δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ μπορούν να έχουν κάτοικοι και επισκέπτες του Φοίνικα της Σύρου, μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Επιχειρηματιών Φοίνικα με την τοποθέτηση εξοπλισμού που παρέχει δωρεάν WiFiκατά μήκος της παραλίας από τη Μαρίνα του Φοίνικα μέχρι το τέλος της παραλίας στην περιοχή Ψαχνό και η οποία έγινε αφιλοκερδώς από επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον εξοπλισμό και το διαδίκτυο.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναμφισβήτητα αναβαθμίζει την περιοχή καθώς φέτος παρατηρείται αύξηση της τουριστικής κίνησης στον όμορφο όρμο του γραφικού λιμανιού του Φοίνικα και η παροχή τέτοιων υπηρεσιών μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει στην περιοχή. Για περισσότερες πληροφορίες κάτοικοι και επισκέπτες μπορούν να απευθύνονται στις επιχειρήσεις της περιοχής με το σχετικό σήμα.

Η ανακοίνωση της έναρξης της δράσης αυτής στο κοινωνικό δίκτυο facebook αναφέρει:

«Στα πλαίσια των δράσεων του Συλλόγου Επιχειρηματιών Φοίνικα, υλοποιήθηκε πρόσφατα το project “FinikasFreeWiFi”. Σε συνεργασία με την επιχείρηση “Online” των ΣτέλιουΜαούτσου και Δημήτρη Καπετανάκη που μελέτησε και τοποθέτησε τον εξοπλισμό, τον Γιώργο Ρούσσο Ρωμάνο που τοποθέτησε το ηλεκτρολογικό υλικό, καθώς επίσης και την “purplesheep” που επιμελήθηκε του γραφιστικού σκέλους του project, όλοι τους ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, πλέον όλο το παραλιακό μέτωπο του Φοίνικα, από τη Μαρίνα του Φοίνικα μέχρι το τέλος της παραλίας έχει δωρεάν πρόσβαση στο internet. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα καταστήματα του χωριού με το σχετικόσήμα.
Σκοπός μας είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους από θάλασσα και στεριά επισκέπτες του χωριού, ώστε να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το brand του
».

Μακάρι τέτοιες ανάλογες δράσεις που προωθούν τον τουρισμό και αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες να λάβουν και άλλοι επιχειρηματίες και φορείς καθώς γιατί όχι  και καινοτόμες ιδέες που έχουν σχέση με τον τουρισμό αλλά και τις καλύτερες συνθήκες ζωής μας, ώστε να κάνουν τη Σύρο πόλο έλξης από κάθε μεριά της γης.