ΚΟΝΤΕΥΟΥΜΕ να το χωνέψουμε πια πως η Ερμούπολη αποτελεί την… προέκταση της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ασχέτως αν στα χαρτιά και «νομίμως» (αυτή τη λέξη θα μας φάει στο τέλος) αναφέρεται η Ερμούπολη ως έδρα.

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ να «βλέπουμε με το κιάλι» τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, αφού σπανίως «επισκέπτεται» τη Σύρο. Τελικά δεν ήταν λάθος Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας (από τη Ρόδο φυσικά), σε ανύποπτο χρόνο, που μας πληροφορούσε ότι ο Περιφερειάρχης θα… επισκεπτόταν τη Σύρο! Κάτι ήξεραν περισσότερο από εμάς, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων.

ΕΥΤΥΧΩΣ που κάποιοι ευνοούμενοι της περιοχής κατοικίας τους (Ανάσταση, Βροντάδο) έχουμε τηλεοπτική πρόσβαση στα κανάλια της Δωδεκανήσου και βλέπουμε τον κ. Χατζημάρκο σε εκδηλώσεις και συνεντεύξεις στα εκεί Μ.Μ.Ε. Μην ξεχάσουμε και την οπτική του εικόνα δηλαδή και τον δούμε στον δρόμο και δεν τον γνωρίσουμε!

ΠΕΡΑΝ αυτού, η Περιφέρεια των ίσων αποστάσεων φροντίζει να μας θυμίζει κατά καιρούς ότι πρέπει να στηρίζει και Μέσα τα οποία βρίσκονται (άγνωστο πώς και γιατί) στα Μέσα και στα Έξω της Ρόδου, αλλά και εδώ επιλεκτικά.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ας πούμε. Στις 26.6.2017 με την Απόφαση Α/Α 2706 εγκρίθηκε δέσμευση πίστωσης συνολικού ύψους 23.560 ευρώ «…για την προβολή ενημερωτικής καμπάνιας οδικής ασφάλειας στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης».

ΜΕΧΡΙ εδώ καλά. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που σε κεντρικό ή σε περιφερειακό επίπεδο γίνεται καμπάνια προκειμένου να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σχετικά με την οδική τους συμπεριφορά, είτε πρόκειται για οδηγούς είτε πρόκειται για πεζούς.

ΑΣ δούμε, όμως, τι αναφέρεται παρακάτω στην ίδια Απόφαση: «Κεντρικός άξονας της καμπάνιας είναι η ενεργοποίηση για την πρωτοβουλία δράσεων σε συνεργασία όλων των φορέων, εθελοντικών οργανώσεων αλλά και πολιτών που στόχο θα έχουν τη μείωση των τροχαίων συμβάντων που τα τελευταία χρόνια αποτελούν μια από τις σημαντικότερες απειλές για τους πολίτες της Ρόδου»!

ΜΑΛΙΣΤΑ, καλά διαβάσατε. «Για τους πολίτες της Ρόδου». Τα χρήματα αυτά δόθηκαν σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μόνο της Δωδεκανήσου, γιατί η απειλή των τροχαίων ατυχημάτων επικρέμαται μόνο πάνω από τους πολίτες της Ρόδου, όταν ιδιαίτερα το καλοκαίρι τα τροχαία ατυχήματα χτυπάνε κόκκινο σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων και ο κίνδυνος που ελλοχεύει για οδηγούς και πεζούς είναι ο ίδιος με αυτόν της Ρόδου. Κατά την άποψη των ιθυνόντων της Περιφέρειας δεν υπήρχε καμιά ανάγκη ενημέρωσης των κατοίκων των άλλων νησιών, μέσω των έντυπων και ηλεκτρονικών του Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Όσοι διάβαζαν τα Ροδίτικα έντυπα ή άκουγαν ή έβλεπαν Ροδίτικους σταθμούς και εφημερίδες έντυπες και ηλεκτρονικές, καλώς. Για τους υπόλοιπους έχει ο Θεός, αφού δεν έχει η Περιφέρεια.

ΠΑΜΕ παρακάτω, για να μη νομίζουν ορισμένοι πως το «πήδημα» ισχύει μόνο σε ό,τι αφορά τη Ρόδο. Με το υπ’ αριθ. 16 Πρακτικό της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας εγκρίθηκε δαπάνη ποσού 3.504,40 ευρώ «Για την προβολή των δράσεων του Τμήματος Πολιτισμού Κυκλάδων» και ανατέθηκε σε συγκεκριμένη επιχείρηση της Σύρου.

ΜΕ ποια κριτήρια δόθηκε στη συγκεκριμένη εταιρεία η «προβολή των δράσεων» και γιατί δεν ζητήθηκε από άλλα Μέσα της ίδιας κατηγορίας προσφορά, κανείς δεν γνωρίζει. Επειδή δεν είναι η μοναδική ανάθεση που έχει γίνει από την Περιφέρεια στη συγκεκριμένη εταιρεία «ελέω Θεού» θα υπάρξει συνέχεια, γιατί αδυνατούμε να δεχτούμε το «νόμιμο» και να αγνοήσουμε το «ηθικό», όταν και τα δύο κραυγάζουν το καθένα για τους δικούς του λόγους.

ΚΑΙ επειδή τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια δεν είναι τσιφλίκι κανενός και μπορεί ο κάθε πολίτης να εκφράζει δημόσια τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις του σε δρώμενα ή σε οικονομικές «απλοχεριές» που τις θεωρεί περιττές ή υπερβολικά σπάταλες, ανεξάρτητα αν ενδύονται ή όχι τον μανδύα της νομιμότητας, ήδη η Εφημερίδα ξεκίνησε έρευνα, παρά τα εμπόδια τα οποία συναντά και από τον Δήμο και από την Περιφέρεια, προκειμένου να δημοσιοποιήσει πού διοχετεύεται,  επιλεκτικά πολλές φορές, το δημόσιο χρήμα, και θα επιμείνει στην αναζήτηση αυτών των απαντήσεων, έστω και μέσω Εισαγγελικής Εντολής.