Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υφυπουργός   Πολιτισμού – Αθλητισμού κ. Γιώργος  Βασιλειάδης στο «Λ» και το «logotypos.gr»  ανέλυσε τον πλήρη σχεδιασμό υλοποίησης του έργου δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι από το συνολικό προϋπολογισμό του έργου- το οποίο ανέρχεται στα 760.000€-  θα πρέπει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης  να διαθέσει τα μισά.

«Ελπίζουμε, αν όλα πάνε καλά , και  βάση χρονοδιαγράμματος,, θα  είμαστε έτοιμοι να συμβασιοποιήσουμε  το Σεπτέμβρη, κι επομένως  οι εργασίες να ξεκινήσουν τον Χειμώνα του 2018 προς ’19 και προφανώς το Ταρτάν να πέσει προς την άνοιξη , γιατί ξέρετε πρέπει να υπάρχουν και βροχές για να μπορούν να γίνουν αυτές οι εργασίες  για το Ταρτάν.  Υπολογίζουμε δηλαδή ως το καλοκαίρι του 2019 ότι το έργο θα είναι έτοιμο».

Ο κ. Βασιλειάδης συνεχίζοντας ξεκαθάρισε ότι οι προβλεπόμενες εργασίες αφορούν την αποκατάσταση του συνόλου  των εγκαταστάσεων του Σταδίου των Πευκακίων , υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια εξαιρετική μελέτη για την οποία υπήρξε εξαιρετική συνεργασία με το Δήμο.

Στην επισήμανση  ότι ο συγκεκριμένος χώρος τηρεί  τις προδιαγραφές ενός  προπονητηρίου και όχι ενός Σταδίου , τον ρωτήσαμε αν η Σύρος μπορεί να ευελπιστεί μελλοντικά στην κατασκευή ενός σύγχρονου Σταδίου: «Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή  μας το επιτρέπουνε, χωρικά, να κάνουμε κάτι μεγαλύτερο.  Το να κάνεις κάτι μεγαλύτερο θέλεις καταρχήν περισσότερο χώρο, κι αυτό θα ‘ναι δύσκολο.  Άλλωστε ο στίβος είναι 200αρης, αυτό είναι γνωστό. Το βασικό ωστόσο είναι ότι πρέπει να λύσουμε τις βασικές μας ανάγκες. Οτιδήποτε άλλο απαιτεί άλλο σχεδιασμό, και μια Κοινωνία που μπορεί να το σηκώσει αυτό. Τα έξοδα. Δεν είναι μόνο  η δημιουργία. Είναι και η συντήρηση και  λειτουργία. Άρα, το πρώτο βήμα γίνεται κι από κει και μετά θα δούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Βασιλειάδης έκανε λόγο και για άλλες παρεμβάσεις, αναφέροντας ενδεικτικά ότι στο μυαλό τους υπάρχει η σκέψη κλειστεί το Κολυμβητήριο προκειμένου να λειτουργεί και τους Χειμερινούς μήνες.

Στην επισήμανση δε ότι το εγχείρημα αυτό είχε επιχειρηθεί και στο παρελθόν χωρίς επιτυχία, απάντησε: «Το γνωρίζω .. το  γνωρίζω αυτό. Πρέπει να ‘μαστε πολύ προσεκτικοί. Υπάρχουν  κάποιες σκέψεις, αλλά ακόμη είναι νωρίς. Είπαμε, σχεδιάζουμε – βάση τα δεδομένα που έχουμε – και δεν απλώνουμε τα πόδια μας μακριά απ’ το πάτωμα.  Το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε ένα σωστό σχεδιασμό . Τα οικονομικά είναι δεδομένα. Με σοβαρό σχεδιασμό, χρηστή διαχείριση, και αν είμαστε πολύ φειδωλοί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα».

Ωστόσο  σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Βασιλειάδη προκαλείται το ερωτηματικό  αν ο  Δήμος ο οποίος καλείται να διαθέσει ποσό της τάξεως  των 380.000 για την υλοποίηση του έργου, – με δεδομένη την γνωστή δεινή οικονομική του κατάσταση, μπορεί να ανταποκριθεί γνωστού όντος  ότι  δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το συγκεκριμένο έργο στον ψηφισμένο προϋπολογισμό του.  Ένα δεύτερο στοιχείο που προκαλεί ερωτηματικά είναι η προαναγγελία  του κου Βασιλειάδη «Βάση χρονοδιαγράμματος ,, θα  είμαστε έτοιμοι να συμβασιοποιήσουμε  το Σεπτέμβρη», τη στιγμή που ο δήμος δεν έχει κάνει  γνωστό πως θα εξοικονομήσει το ποσό που του αναλογεί, καθώς και το πως στο διάστημα των τριών μηνών που υπολείπονται ως το Σεπτέμβρη θα έχουν διενεργηθεί οι προβλεπόμενοι διαγωνισμοί , ώστε εν συνεχεία να υπάρξει η συμβασιοποίηση.