Ολική επαναφορά για το Σύλλογο Κατοίκων Κέντρου Ερμούπολης με βολές κατά των Τοπικών Αρχών

Οι βολές κατά των Δημόσιων Υπηρεσιών ήταν το κυρίαρχο θέμα  της ενημέρωσης που πραγματοποίησε – σήμερα το μεσημέρι – ο Σύλλογος Κατοίκων Κέντρου Ερμούπολης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του στην καφετέρια «Ερμής».

«Όλοι οι αρμόδιοι που λάβανε τις επιστολές που στείλαμε δεν απάντησαν, πλην του Λιμεναρχείου Σύρου» τόνισε η ταμίας του  Συλλόγου  Ντέπυ Γεναδίου, σημειώνοντας ότι σε αυτές διατυπώνονταν «νόμιμες, βάσιμες και εύλογες  παρατηρήσεις για τη συνεχιζόμενη απραξία παντός υπευθύνου στα προβλήματα του Ιστορικού Κέντρου».

«Πλην του Λιμεναρχείου κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον. Ούτε καν μπήκαν στον κόπο να μας δώσουν μια απάντηση» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ στο VIDEO που ακολουθεί ολόκληρη την εκδήλωση:

Κοπή πίτας Συλλόγου Κατοίκων Κέντρου Ερμούπολης στην καφετέρια Ερμής

Geplaatst door Logotypos.gr op zondag 11 februari 2018

Συγκεκριμένα:  Στις 22-4-2017 με απόφαση του Δ.Σ. υπήρξε κατάθεση υπομνήματος στο Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, με κοινοποίηση του α) Στο Συνήγορο του Δημότη, β) στην Αστυνομική Διεύθυνση και γ) στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου σε αυτό διατυπώνονται νόμιμες, βάσιμες και εύλογες παρατηρήσεις για τη συνεχιζόμενη απραξία παντός υπευθύνου για στα προβλήματα του ιστορικού κέντρου της Ερμούπολης.

Στις 24-9-2017 σε ΕΚΤΑΚΤΟ Δ.Σ. αποφασίστηκε η κατάθεση Ψηφίσματος για την στήριξη στον καθορισμό της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου στην Σύρο και Παράσταση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου αναλύθηκαν οι θέσεις του Συλλόγου υπέρ του Πανεπιστημίου.

Τέλος, στις 17-10-2017 το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε την Κατάθεση Αναφοράς στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου με κοινοποίηση σε: α) Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, β) Συνήγορο του Δημότη, γ) Δήμο Σύρου — Ερμούπολης, δ) Αστυνομική Δ/νση Κυκλάδων και ε) Λιμενικό Ταμείο Σύρου, όπου σε αυτή διατυπώνονται νόμιμες, βάσιμες και εύλογες παρατηρήσεις για τη συνεχιζόμενη απραξία παντός υπευθύνου για στα προβλήματα του ιστορικού κέντρου της Ερμούπολης.

Όπως υπογράμμισαν, τόσο η κα Γεναδίου όσο και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Φουτσιτζίδου, μέχρι και σήμερα – με εξαίρεση το Λιμεναρχείο – δεν έχει υπάρξει η παραμικρή απάντηση από κανέναν από τους ανωτέρω φορείς, γεγονός που τους ώθησε να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα στα τοπικά ΜΜΕ.

Αμφότερες  εστίασαν σε μια σειρά προβλημάτων τα οποία προσδίδουν την εικόνα παρηκμασμένης πόλης στην Ερμούπολη, κάνοντας ιδιαίτερη  αναφορά στην απελπιστική κατάσταση των κάδων απορριμμάτων οι οποίοι επί τρία χρόνια παραμένουν άπλυτοι με αποτέλεσμα  πέραν της αφόρητης δυσοσμίας να εγκυμονούν υγειονομικά προβλήματα για τους κατοίκους, την ανυπαρξία δραστικής παρέμβασης στα δεκάδες καταρρέοντα κτίρια στην πόλη, στην ανυπαρξία θέσεων παρκινγκ, στην δραματική κατάσταση του δρόμου στην περιοχή Βούρλη – η οποία μετά την πάροδο έτους και πλέον  – δεν έχει τύχει της παραμικρής αντιμετώπισης  από τους αρμοδίους, αλλά και στην απόφαση του ΣΤΕ για την άρση του καθεστώτος των Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων στο Κέντρο της Ερμούπολης, η οποία μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει εφαρμοστεί από τους αρμοδίους φορείς.

Εξέφρασαν δε τη βούληση του  Συλλόγου για πιο ενεργή δράση το προσεχές διάστημα εμφανιζόμενες  αποφασισμένες να απαιτήσουν τη συμμετοχή τους στη Επιτροπή Διαβούλευσης καθώς και σε άλλες Επιτροπές που εξετάζουν θέματα τα οποία άπτονται του Κέντρου, καθιστώντας σαφές πως στην περίπτωση που δεν εισακουστούν από τον Δήμο, η Νομική οδός θα είναι πλέον μονόδρομος.

Βολές  εξαπέλυσαν και κατά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς όπως τόνισαν, αιτήματα και επισημάνσεις που κατά καιρούς του απέστειλαν, ουδέποτε έγινα γνωστά στους δημοτικούς συμβούλους και τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Λαμβάνοντας το λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας Παύλος Χρυσαφίδης, δεν  έκρυψε την έκπληξή του για την κατάσταση των κάδων απορριμμάτων – δεσμευόμενος να θέσει ερώτημα σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο – ζητώντας παράλληλα τα  έγγραφα που στέλνονται στο προεδρείο του Δ.Σ. να έχουν ως αποδέκτες  και τους δημοτικούς συμβούλους. Τέλος, τόνισε ότι θεωρεί υποχρέωσή του να διερευνήσει γιατί ο Συνήγορος του Πολίτη δεν απάντησε στα έγγραφά τους.

Το πρώην μέλος του Δ.Σ. Ιατρός Μηνάς Αλυφραγκής εστίασε στην ανάγκη για εντονότερη παρέμβαση του Συλλόγου στα τεκταινόμενα της Ερμούπολης, υπογραμμίζοντας ότι μοναχά με την εξωστρέφεια των δράσεων και των παρεμβάσεών τους θα καταφέρουν να προσεγγίσουν  τους δημότες, τονίζοντας ότι η νυν δημοτική Αρχή ακολουθεί  το μοντέλο «αποφασίζουμε και διατάζουμε».

Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του Συλλόγου Λένα Ασμάνη – λόγω ασθενείας -δεν παρίστατο, καθώς και ότι η προσέλευση κόσμου ήταν ιδιαίτερα μικρή, ενώ δυσμενώς σχολιάστηκε η απουσία πολλών μελών του Συλλόγου.

Τέλος, τα μέλη του Συλλόγου εμφανίζονται αποφασισμένα να διοχετεύσουν στα τοπικά ΜΜΕ ολόκληρη την επιστολογραφία του Συλλόγου με τις Δημόσιες Υπηρεσίες προκειμένου οι δημότες αφενός να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα και αφετέρου η εικόνα εξωστρέφειας του να ενισχυθεί.

Περισσότερα στο προσεχές φύλλο του ΛΟΓΟΥ της Πέμπτης 15-02-2018