Σε εορταστικό  κλίμα πραγματοποιήθηκε ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου από τα μικρά παιδιά των χορευτικών του – και όχι μόνο – τμημάτων, με τη συμμετοχή φέτος και μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.

Η πρόεδρος του ΛΕΣ Χριστίνα Λιγοψυχάκη, αφού ευχήθηκε υγεία και καλές γιορτές στους παρισταμένους, έκανε μια σύντομη αναφορά στη συνεργασία με το 3ο Δημοτικό Σχολείο, δίνοντας στη συνέχεια το έναυσμα για την έναρξη του εορταστικού προγράμματος.

Στολιισμος Χριστουγεννιατικου Δέντρου ΛΕΣ

Geplaatst door Logotypos.gr op Zondag 8 december 2019

Το φετινό πρόγραμμα – πέραν του καθιερωμένου στολισμού  – περιελάμβανε αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών καθώς κι ενός παραμυθιού μυθοπλασίας σχετικά με το πνεύμα και τη μαγεία της χριστουγεννιάτικης περιόδου από την εκπαιδευτικό Λίτσα – Μάνη Παππά.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Η αίθουσα του ΛΕΣ  γέμισε ασφυκτικά από γονείς και μικρά παιδιά, με τους πρώτους να παρακολουθούν με ικανοποίηση τις δράσεις τους.

Με την επίβλεψη τόσο των κυριών του ΛΕΣ όσο και των δασκάλων του 3ου Δημοτικού Σχολείου, τα παιδιά, τραγουδώντας και χορεύοντας, κρέμασαν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια στο πανύψηλο δέντρο και εν συνεχεία άναψαν τα πολύχρωμα λαμπιόνια του.

Συνοδεία  παραδοσιακών καλάντων, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν ένα μικρό κέρασμα  από τον μπουφέ που είχε στηθεί από τις κυρίες του Λυκείου.

Κλείνοντας, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το ΛΕΣ  αποτελεί έναν από τους αρχαιότερους θεσμούς του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους και με τον πλουραλισμό  των εκδηλώσεων του δικαίως κρατά τα σκήπτρα της διατήρησης της παράδοσης του τόπου μας, αποδεικνύοντας ανελλιπώς ότι μοναδικό  του στόχο αποτελεί η  διαφύλαξη των παραδόσεων ενός λαού κυριολεκτικά μοναδικού.