Με ένα σύντομο απολογισμό στις δράσεις της περασμένης χρονιάς και συνοπτική αναφορά αυτών της τρέχουσας, τα παιδιά και οι δάσκαλοι της Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ΚΑΠΗ Ερμούπολης.

Να σημειωθεί ότι η παρουσία ήταν τόσο μεγάλη ώστε αρκετοί δεν κατάφεραν να εισέλθουν στη αίθουσα της εκδήλωσης.

Μετά τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από το Παιδικό Τμήμα της Ορχήστρας , ο δάσκαλος μουσικής και μέλος του Δ.Σ. της Χορωδίας Νίκος Ρούσσος  έκανε λόγο για ένα πολύ πλούσιο απολογισμό  δράσεων την περσινή χρονιά υπογραμμίζοντας ότι η παιδική χορωδία αποτελείται πλέον από τρία τμήματα ενώ η νεανική από ένα.

ΔΕΙΤΕ όλο το video της εκδήλωσης:

Ειδικότερα, έκανε γνωστό στις 11/3/2019 η χορωδία εμφανίστηκε στο  Θέατρο Απόλλων συμμετέχοντας στην εκδήλωση «100 Κτήρια / 100 Ιστορίες»  που διοργάνωσε το HERMeS – Ινστιτούτο Σύρου, στις 3/5/2019  στην πλατεία Μιαούλη και συγκεκριμένα στη έναρξη του 2ου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών για νέους «συριανοπατώ», στις 11/5/2019 στο Πνευματικό Κέντρο Τήνου στην «Μουσική Συνάντηση» Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων με την Παιδική Χορωδία Τήνου «Tinangels», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου-Τήνου,  στις 19/6/2019 στο Παρίσι και ειδικότερα στο  Conservatoire Maurice Ravel, έδρα της Χορωδίας του κ. Francis Bardot, στις  23/6/2019 στην πλατεία Μιαούλη με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, κατά τη λήξη της Ναυτικής Εβδομάδας, στις 27/7/2019 στην πλατεία Μιαούλη στο αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου «Αξέχαστη εκδρομή» από κοινού με  την Ορχήστρα των Κυκλάδων, τη Σχολή Λαϊκής Μουσικής   «Εν Χορδαίς & Οργάνοις» και τη φιλική συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα, στις 6/10/2019 στο Θέατρο Απόλλων στη συναυλία για την κάλυψη αναγκών των ανηλίκων και των οικογενειών που εποπτεύονται από την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Σύρου με τίτλο «Δώσε στα όνειρα φτερά», την 1/12/2019 – στην έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης – Φωταγώγηση  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Μιαούλη κα τέλος  στις 21-22/12/2019 στην παράσταση «Το ταξίδι του χιονάνθρωπου» σε συνεργασία με την European  Fairy Tale  Orchestra στο θέατρο Απόλλων.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του και το πρόγραμμα της τρέχουσας χρονιάς είναι εξόχως ενδιαφέρων καθώς οι μέχρις στιγμής προγραμματισμένες εμφανίσεις της Χορωδίας έχουν ως ακολούθως:

22/4/2020 Κύπρος – Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού

2/5/2020  Πάρος – Αίθουσα ΕΠΑΛ με την Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πάρου, τη Χορωδία του 2ου Δημ. Σχολείου και την παιδική Χορωδία του ωδείου “Mythodea”

16/5/2020 Σύρος – Θέατρο Απόλλων, μαζί με τη χορωδία Rosarte

Ιούνιος 2020 Άνδρος – Πανελλήνιο Χορωδιακό φεστιβάλ

Αύγουστος 2020 Εμφάνιση με τη χορωδία Francis Bardot,  ενώ όσο αφορά τα προσεχή Χριστούγεννα και την εκδήλωση φωταγώγησης του Δέντρου στην πλατεία Μιαούλη προανήγγειλε μια μεγάλη έκπληξη, λεπτομέρειες της οποίας δεν θέλησε να αποκαλύψει στην παρούσα φάση.

Από την πλευρά του το μέλος του Δ.Σ. της χορωδίας Φώτης Τσαντήλας αφού  ευχήθηκε υγεία, χαρά και πρόοδο σε όλους τους παρισταμένους, υπογράμμισε  το πόσο σημαντική για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων είναι η έγκαιρη καταβολή των συνδρομών από τους γονείς, υπογραμμίζοντας ότι το συμβολικό ποσό που καταβάλλουν επιστρέφει στα παιδιά τους μέσω των σημαντικών τους εμφανίσεων εντός και εκτός Ελλάδος: «Η κυριότερη αμοιβή για τα παιδιά είναι το ηθικό κομμάτι» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Χαίρονται όταν βλέπουν αυτό που δημιουργείται στη Σύρο. Ένα μικρό νησί με 25.000 κατοίκους μπορεί και στέκεται επάξια σε συναυλίες, όπως αυτή στο Παρίσι για παράδειγμα. Δεν είναι απλό πράγμα αυτό. Δεν το ‘χουν καταφέρει πολλοί άλλοι που το προσπάθησαν. Αυτό σημαίνει ότι γονείς και παιδιά αυτό θα πρέπει να το εκτιμάτε και να προσπαθείτε διαρκώς να το βελτιώνετε και να το κάνετε ολοένα και καλύτερο… Δεν είναι εύκολο για όλα τα παιδιά να τραγουδάνε πίσω από ονόματα και καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Νταλάρας. Δεν είναι απλό πράγμα αυτό. Μαθαίνετε ουσιαστικά να καλλιεργείτε το πνεύμα σας και όχι μόνο την φωνή σας» τόνισε, απευθύνοντας κάλεσμα σε γονείς και παιδιά να τιμήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τέλος την κα Δέσποινα Παρασκευαίδου η οποία από ιδρύσεως της χορωδίας την στηρίζει τόσο ηθικά όσο και οικονομικά, κάνοντας σαφές ότι δίχως την δική της συμβολή δεν θα είχαν επιτευχθεί αυτοί οι τόσο εντυπωσιακοί στόχοι.

Παρουσία στην εκδήλωση δήλωσαν και τα μέλη του Δ.Σ. και μουσικοί: Ρένα Βέργου και Βούλα Γλύκα οι οποίες κόβοντας την πίτα ευχήθηκαν το 2020 να είναι δημιουργικό και γεμάτο υγεία για όλους.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι κληρώθηκαν τρία συμβολικά ποσά σε ισάριθμα παιδιά της Χορωδίας (δύο για την Παιδική και ένα για την Νεανική), καθώς και ότι στον τυχερό γονέα από το φλουρί της πίτας δόθηκε ένα αναμνηστικό δωράκι.

Ακολουθεί το χρονολόγιο των δράσεων της Χορωδίας, από ιδρύσεώς της:

xronologio draseon OtK