Γιώργος Λεονταρίτης: Δυσοίωνα τα μηνύματα για την κρουαζιέρα

Αισιόδοξος ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων χρόνων, όχι μόνο για τη Σύρο αλλά για το σύνολο του Ελλαδικού χώρου, έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης στην σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, μεταφέροντάς τους τα άκρως αισιόδοξα μηνύματα από την συνάντησή του την περασμένη Πέμπτη στο Μαϊάμι, με τον βραβευμένο Αμερικανό παραγωγό και σκηνοθέτη Steven Bernstein, με εκπροσώπους των επενδυτών και την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με αντικείμενο της συνάντησης τη συζήτηση του πρότζεκτ με τίτλο «Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στη Σύρο»…

Συνέντευξη Τύπου Γιώργου Λεονταρίτη για τα studios του Hollywood στη ΣύροΆκρως αισιόδοξες οι προοπτικές καθώς επιθυμία των επενδυτών είναι το γύρισμα τουλάχιστον 25 ταινιών ετησίως στη Σύρο. Τροχοπέδη η αργοπορία ψήφισης του Νομοθετικού πλαισίου.Δυσοίωνα τα μυνήματα για την ελληνική κρουαζιέρα… χαμηλές προσδοκίες και για τα επόμενα δύο έτη. Η υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης θα δώσει ώθηση στο σύνολο της οικονομίας της Χώρας και όχι μόνο της Σύρου.

Geplaatst door Logotypos.gr op dinsdag 21 maart 2017

Όπως τόνισε το αποτέλεσμα των συναντήσεων ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς επιθυμία των επενδυτών είναι το γύρισμα τουλάχιστον 25 ταινιών ετησίως στη Σύρο, τη στιγμή που ο ίδιος εκτιμούσε ότι θα ήταν αδύνατον να υπερβούν τις πέντε. Η αργοπορία ψήφισης του Νομοθετικού πλαισίου ωστόσο αποτελεί τροχοπέδη για τη επένδυση, καθιστώντας σαφές ότι ενώ οι επενδυτές επιθυμούσαν να λειτουργήσουν από το φετινό καλοκαίρι σχολή κινηματογράφου στο νησί το πρότζεκτ αυτό μεταφέρεται πλέον στην επόμενη χρονιά λόγω ανυπαρξίας του πλαισίου.

Προκειμένου να καταδείξει την σοβαρότητα της εν λόγω επένδυσης ξεκαθάρισε ότι οι περί ου ο λόγος επιχειρηματίες δεν έρχονται στην Σύρο γιατί μας αγαπάνε αλλά γιατί έχουν εξετάσει όλες τις παραμέτρους καταλήγοντας ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα υγιές και κερδοφόρο περιβάλλον που θα ωφελήσει οικονομικά τόσο τους ιδίους όσο και την τοπική κοινωνία, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να στηρίξουν με κάθε τρόπο το εγχείρημα.

Συνεχίζοντας είπε ότι στο Μαϊάμι, ο κ. Bernstein ανέλυσε λεπτομερώς στην κ. Κουντουρά το πρότζεκτ, που περιλαμβάνει δύο στάδια: την ίδρυση Σχολής Κινηματογράφου για φοιτητές και την κατασκευή μόνιμων κινηματογραφικών εγκαταστάσεων στο νησί. Οι επενδυτές επανέλαβαν για άλλη μια φορά την πρόθεσή τους να επενδύσουν άμεσα στη Σύρο, ενώ από την πλευρά της η Υπουργός Τουρισμού, που εξαρχής ήταν ιδιαίτερα θετική με τη χολιγουντιανή επένδυση στην καρδιά των Κυκλάδων, επιβεβαίωσε την αρχική της θέση.

Τα μηνύματα, λοιπόν μόνο αισιόδοξα μπορούν να χαρακτηριστούν. Σύμφωνα με τα όσα αποκόμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων από τις συζητήσεις του με την Υπουργό Τουρισμού, είναι πολύ πιθανό το σχετικό σχέδιο νόμου να έλθει προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Απριλίου, προκειμένου η χώρα να διαμορφώσει ευνοϊκό περιβάλλον που θα την καταστήσει ανταγωνιστική στο χώρο των ξένων κινηματογραφικών παραγωγών…

Σύμφωνα δε με το Tourism Competitive Intelligence, το 2012, 40 εκατομμύρια τουρίστες επέλεξαν τον προορισμό των διακοπών τους επειδή τον είδαν σε κάποια κινηματογραφική ταινία. Συνεπώς, η προβολή που επιτυγχάνεται για ένα προορισμό μέσω του κινηματογράφου είναι τεράστια και με μεγάλη διάρκεια στον χρόνο. Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ως ιδανικό φυσικό σκηνικό, έχουν όλα τα προσόντα για να βρεθούν πολύ ψηλά στη λίστα των περιζήτητων κινηματογραφικών προορισμών. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση σοβαρά και εντατικά.

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι δυσοίωνα είναι τα μηνύματα για την ελληνική κρουαζιέρα… σημειώνοντας ‘ότι τα επόμενα δύο έτη θα πρέπει να καλλιεργούμε χαμηλές προσδοκίες καθώς οι ανταγωνιστικές με μας αγορές έχουν ήδη κλείσει συμφωνίες με ορίζοντα διετίας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα απαιτηθεί επίπονη και μεθοδική δουλειά προκειμένου να φτάσουμε στα δικά τους επίπεδα.