Οι γνωστοί άγνωστοι «ξαναχτύπησαν» με  «ύποπτο» δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα» αναφορικά με τους υποψήφιους  Δημάρχους της Σύρου ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών στην Συριανή Κοινωνία.

Συγκεκριμένα  το άρθρο εμφανίζει τον  επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ανδρέα Γιαλόγλου εκ νέου ηγούμενο παράταξης, αποσιωπά  τις υποψηφιότητες  Μαρίας Καζαντζάκη και Βαγγέλη Χαλκιά, εμφανίζει το Νικόλα Καΐλη υποψήφιο δήμαρχο του ΚΚΕ ενώ παρουσιάζει με φωτό το Δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό ως στηριζόμενο από την ΝΔ όταν είναι γνωστή η θέση της ΝΟΔΕ Κυκλάδων να μη δώσει κομματικό χρίσμα σε υποψήφιους δημάρχους.

Οργισμένοι πολίτες της Σύρου μετά από καταγγελίες στο logotypos.gr,  επικοινώνησαν επώνυμα με την εφημερίδα τα ΝΕΑ ζητώντας,  αφενός μεν να πληροφορηθούν από πού άντλησε η δημοσιογράφος τις πληροφορίες αυτές οι οποίες στερούνται αξιοπιστίας- (κάποιος εξ’ αυτών έκανε σαφές  στους υπευθύνους  ότι μετά από παρά πολλά χρόνια, ως αναγνώστης της αρχίζει  να αμφιβάλει για την εγκυρότητά της)  και αφετέρου απαιτούν την ανασκευή του δημοσιεύματος.

Πυρ ομαδόν όμως «δέχεται» το δημοσίευμα και από τους  υποψηφίους δημάρχους, οι οποίοι το χαρακτηρίζουν τουλάχιστον «ύποπτο» με «κατευθυνόμενες» πληροφορίες, σημειώνοντας ότι κάποιοι εσκεμμένα παραπλάνησαν την εφημερίδα.

Πρώτος ο πρόεδρος ΝΟΔΕ Κυκλάδων Χρήστος Καφτηράνης με δηλώσεις του στο logotypos. gr  διατυπώνει την άποψη ότι  επειδή  η Ν.Δ είναι η πρώτη δύναμη ο καθένας θέλει από αυτό να επωφεληθεί και να ακουστεί το όνομά του, αλλά αυτό για τη Ν.Δ δε σημαίνει τίποτα όσες ανακοινώσεις και δημοσιεύματα να βγουν. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ Στάθης Μπαρμπούνης   ξεκαθαρίζει ότι τα όσα αναγράφονται στο δημοσίευμα-το οποίο αναπαράχθηκε και από μερικά τοπικά ΜΜΕ(;) – είναι ανακριβή. Ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Δήμου Σύρου – Ερμούπολης Ανδρέας Γιαλόγλου το χαρακτηρίζει «ύποπτο» η υποψήφια δήμαρχος με το συνδυασμό «Πρώτα η Σύρος» Μαρία Καζαντζάκη «φωτογραφίζει» το δήμαρχο κ. Γιώργο Μαραγκό και τους «πληροφοριοδότες»  ότι «εσκεμμένα παραπληροφόρησαν την εφημερίδα» και ο Βαγγέλης Χαλκιάς, υποψήφιος δήμαρχος και πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ Κυκλάδων ότι  «επίτηδες έδωσαν κάποιοι λανθασμένες πληροφορίες στη Δημοσιογράφο».

Συγκεκριμένα είπαν:

Πρόεδρος ΝΟΔΕ Κυκλάδων Χρήστος Καφτηράνης : «Μπορεί κάποιοι να παίζουν τώρα με την ψυχολογία για να ωφεληθούν αλλά αυτό για τη Ν.Δ δε σημαίνει τίποτα»

«Η επίσημη θέση της ΝΔ είναι αυτή που είπαμε και τονίσαμε πολλές φορές……δεν υπάρχει και δεν θα υπάρχει καμία στήριξη , κανένα χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο δήμαρχο της Σύρου. Οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν αυτόν που θεωρούν καλύτερο για τον τόπο τους!!! Για τα υπόλοιπα δημοσιεύματα δεν ισχύει τίποτα. Επειδή είναι γνωστό ότι η Ν.Δ είναι η πρώτη δύναμη, ο καθένας θέλει από αυτό να επωφεληθεί και να ακουστεί το όνομά του. Μπορεί κάποιοι να παίζουν τώρα με την ψυχολογία αλλά αυτό για τη Ν.Δ δε σημαίνει κάτι όσες ανακοινώσεις και δημοσιεύματα να βγουν.  Όσο πλησιάζουν οι εκλογές κάποιοι θα ασκούν πίεση. Δεν ισχύει κανένα δημοσίευμα»

Πρόεδρος Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ Στάθης Μπαρμπούνης:  «Εμείς δεν θα παίξουμε τα παιχνίδια κάποιων υποψήφιων δημάρχων»

«Όπως έχει ήδη δηλώσει και επίσημα η ΝΔ μέσω της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, «στήριξη θα υπάρξει μόνο για τις υποψηφιότητες των περιφερειαρχών και συγκεκριμένα στο πρόσωπο του Γιώργου Χατζημάρκου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το κόμμα επίσης θα προτείνει υποψηφίους μόνο για τους μεγάλους δήμους της χώρας. Για τη Σύρο, όπως έχουμε τονίσει μέχρι τώρα, δεν υπάρχει καμία επίσημη υποστήριξη ή χρίσμα από τη ΝΔ. Εμείς δεν θα παίξουμε τα παιχνίδια κάποιων υποψήφιων δημάρχων που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το όνομα της ΝΔ, η οποία θα είναι το πρώτο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτό που προτρέπουμε είναι να ψηφιστούν άνθρωποι της ΝΔ που βρίσκονται σε όλα τα ψηφοδέλτια των δημοτικών συνδυασμών» κατέστησε σαφές

Ανδρέας Γιαλόγλου – επικεφαλής μείζονος Μειοψηφίας δήμου Σύρου – Ερμούπολης: «Σίγουρα φαίνεται ύποπτο το δημοσίευμα»

«Η φερεγγυότητα του δημοσιεύματος φαίνεται από το γεγονός ότι εμένα με  εμφανίζει ως επικεφαλής ενώ έχω  κάνει από τη περασμένη Δευτέρα δήλωση ότι κατεβαίνω  ως δημοτικός σύμβουλος.  Από αυτό και μόνο αποδεικνύεται η  «αξιοπιστία»  του δημοσιεύματος. Σίγουρα φαίνεται ύποπτο το δημοσίευμα».

 

 

Μαρία Καζαντζάκη, υποψήφια δήμαρχος με το συνδυασμό «Πρώτα η Σύρος:  «Είναι γνωστό ότι ο κος Μαραγκός χρησιμοποιεί πολιτικά προσωπεία για να καλύψει τις προφανείς πολιτικές του εξαρτήσεις»

«Η αναφορά στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» για τη στήριξη του κου Μαραγκού από τη ΝΔ, δεν μας εξέπληξε. Είναι γνωστό ότι ο κος Μαραγκός χρησιμοποιεί πολιτικά προσωπεία για να καλύψει τις προφανείς πολιτικές του εξαρτήσεις και τα αλλάζει, ανάλογα σε τι κοινό απευθύνεται. Εμάς καθόλου δεν μας ανησυχούν αυτές οι τακτικές, αντίθετα, θα έπρεπε να ανησυχούν τον ίδιο, αφού ο κόσμος τον έχει πλέον καταλάβει. Σχετικά με την αναφερόμενη στο δημοσίευμα υποψηφιότητα του κου Γιαλόγλου, είναι προφανές ότι κάποιοι εσκεμμένα παραπληροφόρησαν την εφημερίδα. Επίσης, φαίνεται ότι η εν λόγω εφημερίδα (ή οι πληροφοριοδότες της), δεν παρακολούθησαν την επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού μας «Πρώτα η Σύρος», δεν πειράζει, τους συγχωρούμε και θα τους στείλουμε εμείς την ενημέρωση που θα πρέπει να έχουν. Καθόλου δεν μας ενόχλησε που στην Αθήνα δεν μας γνωρίζουν, μας αρκεί η επιβράβευση και η αποδοχή που λαμβάνουμε από το σύνολο της Συριανής κοινωνίας και με βάση αυτή θα προχωρήσουμε, ως υπηρέτες των Συριανών».

Βαγγέλης Χαλκιάς, υποψήφιος δήμαρχος και πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ Κυκλάδων: «Σίγουρα έδωσαν επίτηδες λανθασμένες πληροφορίες κάποιοι στη Δημοσιογράφο».

«Πήρα τηλέφωνο εχθές  στην εφημερίδα και με συνέδεσαν με τη δημοσιογράφο που έκανε το δημοσίευμα.  Της είπα ότι είναι πολύ λανθασμένο και ότι δεν γνωρίζω από που πήρε αυτές τις πληροφορίες. Της είπα ότι ο κ. Μαραγκός, όπως εγώ και ο κ.Καΐλης θα είναι υποψήφιος, επισημαίνοντάς της ότι ο κ. Γιαλόγλου δεν θα είναι  υποψήφιος καθώς  στηρίζει τον κ. Λειβαδάρα. Της υπογράμμισα λοιπόν  ότι τα στοιχεία είναι εσφαλμένα και θα πρέπει να διορθωθούν.

Της είπα επίσης ότι δεν είναι δυνατόν  η ΝΔ να στηρίζει τον κ. Μαραγκό τη στιγμή που εγώ ήμουνα 20 χρόνια πρόεδρος της Τοπικής  Οργάνωσης και άλλα 6  χρόνια πρόεδρος της ΝΟΔΕ, υπεύθυνος Κυκλάδων. Εμείς υποστηρίζαμε τότε τον κ. Μαραγκό. Εγώ είχα βάλει μπροστά την παράταξη και τον υποστηρίξαμε . Τώρα, αφού απέτυχε  το αποσύραμε.  Είναι δυνατόν να ‘μαι  εγώ το στέλεχος  και η ΝΔ να στηρίζει  Μαραγκό;  Σίγουρα έδωσαν επίτηδες λανθασμένες πληροφορίες κάποιοι στη Δημοσιογράφο. Υποψιάζομαι ότι αυτό συνέβη για να δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις…Το πιο απλό πράγμα για ένα δημοσιογράφο είναι να κάνει διασταύρωση της πληροφορίας,  πόσο μάλλον μια εφημερίδα όπως είναι τα «ΝΕΑ»