Την καθιερωμένη τους Αγιοβασιλειάτικη πίτα έκοψαν από κοινού ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Κοινότητα των Χρούσσων, στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο της Φανερωμένης.
Την πίτα ευλόγησαν οι εφημέριοι της Παναγίτσας και του Αγίου Σπυρίδωνα, με επικεφαλής τον π. Φλαβιανό Αλμπέσκου, ο οποίος και μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β’, ενώ τον Καθολικό Επίσκοπο εκπροσώπησε ο π. Αντώνιος Βουτσίνος.

Ο οικοδεσπότης και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίκος Κοντιζάς έκανε έναν απολογισμό των πλούσιων πεπραγμένων για το 2019, ενώ αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό των δράσεων για το 2020, όπου περίοπτη και πάλι θέση έχει η εκδήλωση της Πρωτομαγιάς, ενώ μέσα στον Απρίλιο είναι προγραμματισμένες και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, για τον οποίο ο κ. Κοντιζάς έκανε έκκληση να πλαισιωθεί από νέες υποψηφιότητες και μέλη.

Για τη νέα χρονιά, λοιπόν, προβλέπεται ο αποκριάτικος χορός που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου στην Αζόλιμνο, η γιορτή φυσικά της Πρωτομαγιάς, το “ανέβασμα” ενός θεατρικού έργου από την κανονική θεατρική ομάδα του Συλλόγου μέσα στο καλοκαίρι, μια λαϊκή βραδιά σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πάγου, ακόμη μια συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ακορντεόν, μία νησιώτικη βραδιά, εκδηλώσεις για παιδιά και βεβαίως μουσικές συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Για φέτος, μάλιστα, έχουν πέσει στο τραπέζι δύο προτάσεις που αξιολογούνται, με την πρώτη να αφορά τους αδερφούς Κατσιμιχαίους και τη δεύτερη μια συναυλία της Ελεονώρας Ζουγανέλη παρέα με τη “δική” μας Ελπίδα Γαδ.

Τη σκυτάλη αμέσως μετά πήρε η νέα πρόεδρος της Κοινότητας Χρούσσων Ανθούλα Ξενάκη, η οποία ευχήθηκε σε όλους υγεία και μια δημιουργική θητεία στη νέα Δημοτική Αρχή, η οποία – όπως σημείωσε – εξασφάλισε τη χρηματοδότηση για την αλλαγή των κεφαλών δύο εκ των τεσσάρων αλεξικέραυνων που υπάρχουν στο χωριό, τα οποία ήταν πεπαλαιωμένα και έχριζαν αλλαγής.

Τις ευχές του Δημάρχου μετέφερε στου παρευρισκομένους ο αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών Μηνάς Αληγφραγκής, ο οποίος εξήρε το έργο του Συλλόγου και το “μαχητικό” χαρακτήρα της κας Ξενάκη, ενώ σωματική και πνευματική υγεία ευχήθηκε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού Αλίκη Λεονταρίτη.

Σύντομο χαιρετισμό έκαναν επίσης ο χωρικός υπεύθυνος του χωριού Παναγιώτης Κουταβάς, ο ταμίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πάγου Ρίκος Ρούσσος και η εκπρόσωπος της Κοινότητας της Ποσειδωνίας, προτού μοιραστούν σε όλους κομμάτια της πίτας, στην οποία υπήρχε ένα φλουρί που αντιστοιχούσε σε ένα καλαίσθητο δώρο.