Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κυκλάδων και το ΠΑΜΕ με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχέδιου που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Αιτία αποτέλεσε η ανακοίνωση  του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων με την οποία καλούσε τον κόσμο να συμμετάσχει στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (το πλήρες κείμενο μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω) όπου μεταξύ των άλλων κάνει αναφορά στο Ε.Κ. Κυκλάδων χαρακτηρίζοντας το ως ντόπια παπαγαλάκια  και συμπαραστάτη της Κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Συμπαραστάτης της κυβέρνησης για ακόμα μια φορά βρίσκεται η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, τα «πρωτοπαλίκαρα» της σε μια σειρά από Εργατικά Κέντρα όπως και τα ντόπια παπαγαλάκια της στο Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων. Προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στη λήψη απεργιακών αποφάσεων και διαλαλούν προκλητικά ότι είναι… «μικρό το κακό» το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο θωρακίζεται ο νόμος Κατρούγκαλου και στρώνεται ο δρόμος για το επόμενο χτύπημα μες στο έτος, με την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων».

Το γάντι σήκωσε αμέσως το Ε.Κ.Κ. και ο πρόεδρός του Μάρκος Βουτσίνος ο οποίος με δηλώσεις του στο logotypos.gr  ξεκαθαρίζει πως το  Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων διεκδικεί και απαιτεί ένα βιώσιμο, δίκαιο και ανθρωποκεντρικό Ασφαλιστικό Σύστημα, ενώ με χλευαστικό ύφος σχολιάζει την προσέλευση του κόσμου στην συγκέντρωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων υπογραμμίζοντας ότι αυτή εκθέτει τόσο τους διοργανωτές της όσο και τους  συντάκτες τής υβριστικής ανακοίνωσης σε βάρος του Ε.Κ.Κ. δεδομένου ότι μοναχά δύο άτομα δήλωσαν παρουσία: «Αν πούμε ότι ήταν τρεις και ο κούκος… θα αυξήσουμε κατά 100% το ποσοστό της συμμετοχής!!!» (παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της δήλωσής του).

Παράλληλα ο κ . Βουτσίνος κάνει αναφορά και στο επικείμενο  37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στο ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι Αττικής την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, στο οποίο θα συμμετάσχει και ίδιος ως σύνεδρος αλλά και εκπροσωπώντας το Ε.Κ.Κ. σημειώνοντας ότι έχουν κληθεί να παρευρεθούν και να χαιρετήσουν τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων: «Το συνέδριο υλοποιείται σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, που διόρισε Προσωρινή Διοίκηση στη ΓΣΕΕ με εντολή εκλογών εντός εξαμήνου, μετά τη βίαιη διάλυση των συνεδρίων σε Καλαμάτα και Ρόδο από τους τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ», είπε, προσθέτοντας: «Το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα γίνει, τηρουμένων όλων των νόμιμων διαδικασιών. Η διεξαγωγή του συνιστά απαίτηση και δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων!»

Η δήλωση – απάντηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων και του προέδρου του Μάρκου  Βουτσίνου στο ΠΑΜΕ με τον χλευαστικό τίτλο: «Σαν τους Χιώτες… στην Ερμούπολη»:

“Η προσέλευση στη συγκέντρωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων εκθέτει τους διοργανωτές της αλλά και τους συντάκτες της υβριστικής ανακοίνωσης σε βάρος του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων.

Αν πούμε ότι ήταν τρεις και ο κούκος… θα αυξήσουμε κατά 100% το ποσοστό της συμμετοχής!!!  Όμως το διακύβευμα δεν είναι οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί ή τα πειράγματα.

Η προστασία του ιερού απεργιακού δικαιώματος και των αγωνιστικών κινητοποιήσεων προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, και την εγκατάλειψη της επαναστατικής γυμναστικής, από την οποία βέβαια κάποιοι αντλούν και εξαντλούν το ρόλο τους.

Το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης είναι ένα ζήτημα υψίστης σημασίας για τον κόσμο της μισθωτής  εργασίας. Οι απόμαχοι της δουλειάς δεν μπορεί να γίνονται απόκληροι της ζωής… Κοινός παρονομαστής ο αδιαπραγμάτευτος δημόσιος χαρακτήρας και ο βέλτιστος δυνατός συνδυασμός μεταξύ αναδιανεμητικότητας και ανταποδοτικότητας.

Η γενιά της κρίσης με την ανεργία και τους μισθούς πείνας δεν πρέπει να καταλήξει με συντάξεις ανέχειας. Διακρίσεις σε βάρος παλιών και νέων ασφαλισμένων επιβάλλεται να αρθούν. Βαρέα και ανθυγιεινά (ΒΑΕ), υπερβαρέα (ΥΒΑΕ) χρειάζονται επαναρρύθμιση με γνώμονα τους υπαρκτούς επαγγελματικούς κινδύνους και ασθένειες. Οι εργαζόμενοι δεν είναι αριθμοί….

Το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων διεκδικεί και απαιτεί ένα βιώσιμο, δίκαιο και ανθρωποκεντρικό Ασφαλιστικό Σύστημα. Οι εισφορές μια ζωής επιβάλλεται να αντιστοιχούν σε αξιοπρεπείς συντάξεις. Η αλληλεγγύη των γενεών και η ενότητα των εργαζομένων είναι επιτακτική ανάγκη.

Η ματαίωση του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ έχει δημιουργήσει σύγχυση στις τάξεις του Εργατικού Κινήματος αποδυναμώνοντας τη θέση Συνδικάτων και εργαζομένων. Αυτοί που οδήγησαν στη Συνομοσπονδία σε διορισμένη διοίκηση προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες σε κυβερνήσεις και ανάλγητους εργοδότες. Η πραγματοποίηση, λοιπόν, του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ είναι πρώτιστη και κομβική προτεραιότητα για την ανασύνταξη και την ενίσχυση της εκπροσώπησης του κόσμου της εργασίας”.

Το πλήρες κείμενο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων για συμμετοχή  στην απεργιακή κινητοποίηση για το ασφαλιστικό:

“Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να μειώσει ακόμα περισσότερο τις ήδη πετσοκομμένες αποδοχές μας, να κατακρεουργήσει παραπέρα τα ήδη τσακισμένα δικαιώματα μας με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ετοιμάζεται να απαλλάξει μεγαλοεργοδοσία και κράτος από την υποχρέωση να μας επιστρέφουν, μέσω της ασφάλισης, μέρος από τον πλούτο, που με την δουλειά μας έχουμε παράγει, καθώς τόσο η εισφορά των εργαζομένων όσο και αυτό που ονομάζουν εργοδοτική εισφορά για την ασφάλιση, είναι δικά μας χρήματα, έχουν προκύψει από την δική μας δουλειά και μόνο! Οποιαδήποτε μείωση αυτών των ποσών σημαίνει ταυτόχρονα και μείωση των αποδοχών μας από την εργασία μας, σήμαινα ότι γινόμαστε ακόμα πιο φτηνοί ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται τα περιθώρια κερδοφορίας των μεγαλοεργοδοτών σε βάρος μας.

Με το νομοσχέδιο η ασφάλιση γίνεται προσωπική υπόθεση, με τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα να σπρώχνονται στα νύχια των αρπαχτικών των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και στο τζογάρισμα των κόπων μιας ζωής, μετατρέποντας τις συντάξεις σε χρηματιστηριακά προϊόντα, που θα επενδύονται με όρους χαμηλού – μεσαίου και υψηλού ρίσκου, που ο καθένας θα ξέρει τι θα βάζει αλλά δεν θα ξέρει ούτε τι θα πάρει ούτε αν θα πάρει ποτέ! Ταυτόχρονα η εθνική σύνταξη που θα εγγυάται το κρότος καθηλώνεται στο εξευτελιστικό ποσό των 384 ευρώ! Έτσι, η ασφάλιση μετατρέπεται σε πεδίο κερδοφορίας για τους μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου! Με ένα σμπάρο δηλαδή, δυο τρυγόνια!

Την ώρα που δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα παίρνουν αποφάσεις και δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος – Κιουτσούκης – Βασιλόπουλος

Καραγεωργόπουλος) παρέχοντας την πλήρη στήριξή της στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο λαιμητόμο Βρούτση – Κατρούγκαλου της κυβέρνησης της ΝΔ, έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας και ανοιχτής απεργοσπασίας.

Λένε για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο…

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ: “Πολύ κακό για το τίποτα”.

Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης: “Ούτε το 25% από όσα λέει το ΠΑΜΕ δεν είναι αλήθεια”.

— Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας: “Δεν υπάρχει λόγος για απεργία”».

Αυτοί που αποθεώνουν τον «κοινωνικό διάλογο», δηλαδή τον «διάλογο» των εργαζομένων με τους εκμεταλλευτές τους, αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι τη συζήτηση μέσα στα συνδικάτα. Θέλουν συνδικάτα χωρίς τη ζωντανή συμμετοχή εργατών, αλλά διοικητικούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς που θα συνδιαλέγονται με την εργοδοσία και θα παίρνουν αποφάσεις σε βάρος των εργαζομένων, τις οποίες στη συνέχεια θα τις εμφανίζουν ως τις «μόνες δυνατές». Αυτή είναι η δουλειά της συνδικαλιστικής μαφίας, να στηρίζει τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Γι’ αυτό σήμερα στέκονται ανοιχτά ενάντια στην απεργία ως κορυφαία μορφή αγώνα της εργατικής τάξης. Γι’ αυτό δεν έβγαλαν άχνα όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ περνούσε την απεργοκτόνα διάταξη, όταν η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ πέρασε μέτρα για τον ακόμα πιο ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων. Γι’ αυτό εδώ και δυο χρόνια βγήκαν να πουν ότι… «η απεργία έφαγε τα ψωμιά της»!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης, των μεγαλοεργοδοτών και των παπαγάλων τους, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της συνδικαλιστική μαφίας της ΓΣΕΕ (που στηρίξει το νόμο Κατρούγκαλου- Βρούτση), ότι το νομοσχέδιο αυτό έρχεται για το καλό μας και ότι με αυτό θα κερδίσουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα ξεπερνάει κάθε προηγούμενη προσπάθειας υποτίμησης της νοημοσύνης μας! Μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας παρουσιάζοντας το μαύρο ως άσπρο, το νέο τσεκούρι στα δικαιώματα μας ως νέες παροχές, τη νέα επιδείνωση της ζωής μας ως βελτίωση που δεν έχει προηγούμενο!

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου – Βρούτση και όλων των αντιασφαλισπκών μνημονιακών νόμων.

Δημόσια δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.

Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες.

Επέκταση των ΒΑΕ, ούτε σκέψη για κατάργηση. Να επιστραφούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία όλα τα κλεμμένα.

Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία, στην κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της.

Δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν με τα δικαιώματά μας, με την ίδια την ζωή την δική μας και των παιδιών μας) Οργανώνουμε την αντεπίθεση μας για την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών”.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων