Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο Πολυχώρος Πολιτισμού που έχει υλοποιηθεί με κόπο, προσωπική εργασία και κόστος από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρούσσων έχει αρχίζει και αποδίδει σιγά – σιγά με την πραγματοποίηση συναυλιών και δεκάδων εκδηλώσεων που έχει «αγκαλιάσει» το κοινό της Σύρου και όχι μόνο.

Η κινητήριος δύναμη όλων αυτών είναι χωρίς αμφιβολία ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Κοντιζάς, ο οποίος – πέρα από τη διοργάνωση εκλεκτών μουσικών συναυλιών – σχεδιάζει να κάνει τον χώρο ακόμα πιο λειτουργικό για τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και το κοινό, έτσι ώστε να φτάσει τον στόχο της φιλοξενίας περίπου 2.000 ατόμων.

Οι συναυλίες του Αυγούστου και οι «μελλοντικοί» στόχοι

Ύστερα από μια σειρά επαφών που είχε από το περασμένο καλοκαίρι ο Νίκος Κοντιζάς με τον δημοφιλή τραγουδοποιό Απόστολο Ρίζο (η πρώτη επαφή ήταν από την περσινή συναυλία στην Ποσειδωνία), τον έπεισε να ξανάρθει στη Σύρο, αυτή τη φορά παρουσιάζοντας μια σόλο συναυλία, στις 11 Αυγούστου, ενώ μια μέρα αργότερα ο χώρος γέμισε από γνωστούς συριανούς μουσικούς που παρουσίασαν ένα μουσικό αφιέρωμα στη λαϊκή μουσική της δεκαετίας του ‘60.

Ωστόσο, δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό καθώς υπήρξαν επαφές και με τον δημοφιλέστατο μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη που εντυπωσιάστηκε από τις φωτογραφίες που του έστειλε από τον Πολυχώρο Πολιτισμού, ενώ είχε προϊδεαστεί θετικά και από τις συστάσεις που του είχε δώσει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Ωστόσο, ο Σύλλογος αυτή τη δεδομένη στιγμή δεν θα μπορούσε να καλύψει από μόνος του την παραγωγή της συναυλίας και η συνεργασία μετατέθηκε για το προσεχές μέλλον.

Το ίδιο, εξάλλου, ισχύει και την ανερχόμενη ερμηνεύτρια Μαρίζα Ρίζου, η οποία επέδειξε θετική στάση για τη διενέργεια μιας μουσικής συναυλίας.

Εμπλουτισμός υποδομών

Ακολουθώντας τη λογική ότι οποιοδήποτε έσοδο έχει ο Σύλλογος θα πηγαίνει στη λογική αυτό να χρησιμοποιηθεί για να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο ο Πολυχώρος, ο κ. Κοντιζάς ανέφερε ότι στα άμεσα πλάνα του Συλλόγου είναι να αγοραστούν δύο χημικές τουαλέτες που θα τοποθετηθούν στο τελευταίο επίπεδο για να εξυπηρετούνται τα άτομα των μεγάλων ηλικιών που μπορεί να τους είναι δύσκολο να πηγαίνουν σε αυτές που υπάρχουν στα γραφεία του Συλλόγου.

Επίσης, μέσα στα σχέδια είναι και η κατασκευή αποδυτηρίων πίσω ακριβώς από την υπάρχουσα σκηνή έτσι ώστε, όταν ανεβαίνουν θεατρικές παραστάσεις, να μην υπάρχει όχληση στους συμμετέχοντες ηθοποιούς – καλλιτέχνες.

Παραπλεύρως αυτού του χώρου, που βρίσκεται όπως είπαμε στο τελευταίο επίπεδο του Πολυχώρου, υπάρχουν σκέψεις και για τοποθέτηση μίας μόνιμης καντίνας που θα τροφοδοτεί με ποτά και φαγώσιμα είδη τους επισκέπτες.

Τέλος, αν και η θεατρικότητα του Πολυχώρου επιτρέπει  σε πολλούς θεατές των ανωτέρω επιπέδων την παρακολούθηση εκδηλώσεων, ωστόσο για να διευκολυνθούν και όσοι κάθονται στα εσωτερικά παρτέρια, θα υπάρξει μνεία για κατασκευή μεταλλικών εξεδρών που θα επιτρέπουν σε ακόμα περισσότερους θεατές την απρόσκοπτη παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης ή συναυλίας.

«Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να βελτιώσουμε τον Πολυχώρο Πολιτισμού με ίδιες κυρίως δυνάμεις και ευελπιστούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου με ποιοτικές εκδηλώσεις και παροχές υπηρεσιών αντάξιες των προσδοκιών του», κατέληξε ο κ. Κοντιζάς.