Έντονες διαμαρτυρίες προκαλούν οι, επί καθημερινής βάσεως, καταλήψεις ομπρελών σε παραλίες της Σύρου από λουόμενους της περιοχής ή και από άλλες περιοχές, οι οποίοι προκειμένου να εξασφαλίσουν σκιά, κλείνουν «ρεζερβέ» τις ομπρέλες απ τα χαράματα σχεδόν, τοποθετώντας καρεκλάκια, δήθεν ότι βρίσκονται εκεί κοντά και απολαμβάνουν το μπάνιο τους, όμως κάνουν την εμφάνισή τους ώρες αργότερα ή αργά το μεσημέρι, θεωρώντας τους εαυτούς τους έξυπνους που έχουν εξασφαλίσει σκιά για να καθίσουν.

Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο στην πολυσύχναστη παραλία των Αγκαθωπών όπου από πέρυσι εμφανίστηκε και συνεχίζεται και φέτος. Η αναίδεια και η αυθάδεια των λουόμενων αυτών δεν έχει προηγούμενο αφού σε παρατηρήσεις των υπόλοιπων που προσέρχονται στην παραλία απαντούν με θράσος και δεν διστάζουν να στήσουν σκηνικό καβγά με αποτέλεσμα να περνάει το δικό τους καθώς εύλογα ο καθένας αποφεύγει να του χαλάσει η διάθεση λίγο πριν το μπάνιο του και παραβλέπει τα άτομα αυτά.

Η αλήθεια είναι όμως ότι στην παραλία των Αγκαθωπών η εκμετάλλευση του δημόσιου χώρου από τους επαγγελματίες έχει περιορίσει κατά πολύ την ελεύθερη έκταση με αποτέλεσμα οι υπάρχουσες ομπρέλες να μην είναι αρκετές ώστε να εξυπηρετήσουν τους λουόμενους. Ενδεχομένως αν απ την μεριά του Δήμου τοποθετούνταν και άλλες ομπρέλες, αυτό θα άμβλυνε τα όποια προβλήματα καθώς δεν θα δίνονταν «μάχη» για μια σκιά.

Σε κάθε περίπτωση όμως είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, να «κλείνονται» ομπρέλες και δυστυχώς η διευθέτηση του προβλήματος δεν μπορεί να γίνει από κανέναν άλλον παρά μόνο απ τους ίδιους του λουόμενους επιδεικνύοντας καλή διάθεση, καθώς δεν είναι δυνατόν ακόμα και οι παραλίες να αστυνομεύονται εξ αιτίας της έλλειψης παιδείας κάποιων.