Μια εκδήλωση με διάχυτη την αύρα της Θάλασσας έλαβε χώρα στο ζεστό καταμεσήμερο του περασμένου Σαββάτου στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου.

Για περισσότερο από σαράντα λεπτά η εκπαιδευτικός και μέλος του ΛΕΣ Λίτσα Παππά ανέγνωσε με μοναδικό τρόπο γνωστά έργα της κλασικής Ελληνικής και όχι μόνο Θαλασσολογοτεχνίας, υπό του ήχους  της μουσικής του Απόστολου Μάρη, ο οποίος με το κανονάκι του μετέφερε νοερά τους παρισταμένους σε μέρη ονειρικά.

Με συνοδοιπόρους, όλους όσοι αισθάνονται παιδιά στη θέα της θάλασσας η κα Παππά ταξίδεψε σε μέρη συμβολικά και γεμάτα μηνύματα για τις ανθρώπινες σχέσεις  και τη διαχρονική εξάρτηση του ανθρώπου από το υγρό στοιχείο.

Και όπως δήλωσε στο logotypos.gr η κα Παππά,  για την διοργάνωση της όλης εκδήλωσης:  «Ξεκινά από τη αγάπη για την λογοτεχνία και την επιθυμία να μοιραστούμε κείμενα της κλασικής λογοτεχνίας, με μια θεματική κάθε φορά. Τώρα, μιας και μπήκαμε στο καλοκαίρι ήταν η αγάπη για την θάλασσα. Αυτό όμως θέλει μοίρασμα. Κι επειδή αυτό το ‘χω ξεκινήσει στην βιβλιοθήκη του 4ου Δημοτικού Σχολείου που διδάσκω, ήθελα ένα μεγαλύτερο άνοιγμα. Έχω συνεργαστεί και με την Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη, αλλά τώρα μέσω της Ειρήνης Πλυτά-Δεκαβάλλα με την οποία μας συνδέει μια μεγάλη επικοινωνία, το προτείναμε στο ΛΕΣ το οποίο μας έδωσε βήμα σε αυτή την προσπάθεια να μοιραστούμε όλες αυτές τις στιγμές με τα παιδιά, ηλικίας από πέντε έως εκατόν πέντε ετών. Ο Απόστολος Μάρης, σε κάθε κάλεσμα που του έχω κάνει, έχει άμεση ανταπόκριση και χαίρομαι πάρα πολύ που είναι γονιός παιδιού στο σχολείο το οποίο υπηρετώ. Όπως συνηθίζω να λέω η Τέχνη και η Αγάπη μας κάνει ανθρώπους … και σ’ αυτό θα επιμείνω».