Κατά μέτωπο επίθεση στο ΠΑΜΕ, στα ΚΝΑΤ και στην  ηγεσία του ΚΚΕ εξαπολύει  ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων Μάρκος Βουτσίνος, με αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 3:20 τα ξημερώματα της Πέμπτης 4/4/2019, στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο, όπου συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ πιάστηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα μέλη του Δ.Σ. της ΓΣΕΕ.

Κάνοντας χρήση του κεντρικού συνθήματος του εορτασμού των 100 χρόνων ύπαρξης της ΓΣΕΕ: «Τα Συνδικάτα ήταν, είναι και θα είναι εδώ!», δηλώνει στο «Λ» ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διάλυση του τελευταίου αναχώματος προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων θα αποτύχει παταγωδώς, προσθέτοντας ότι η συγκυριακή ταύτιση ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και Κυβέρνησης εδράζεται σε διαφορετικούς  άξονες. Η μεν κυβέρνηση βλέπει τα συνδικάτα ως εμπόδιο στην πλήρη εφαρμογή των σχεδίων της, ενώ το ΠΑΜΕ διαπιστώνει ότι – παρά την παρατεταμένη κρίση – τα ποσοστά του συρρικνώνονται διαρκώς και οι όποιες προσπάθειες να καταστεί πόλος προσάρτησης των εργαζομένων  αποτυγχάνουν. Υπογραμμίζει, λοιπόν, ότι συμφέρει αμφότερους η ματαίωση της Γενικής Συνέλευσης της ΓΣΕΕ για την ανάδειξη νέων οργάνων προκειμένου να μείνει ακέφαλη ή έστω να λειτουργήσει για ένα διάστημα με διορισμένη από δικαστήριο ηγεσία.

Βολές εξαπολύει και κατά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, αλλά και της Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Νοτίου Αιγαίου, υπογραμμίζοντας ότι παρότι είχαν ενημερωθεί για τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί στην Καλαμάτα και παρότι τους ζητήθηκε να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη διεξαγωγή της Συνέλευσης, παρά τις διαβεβαιώσεις τους, η αστυνομική παρουσία ήταν μηδενική. Καταγγέλλει δε  ότι την ώρα που λάμβαναν χώρα τα επεισόδια, έκαναν την εμφάνισή τους στο χώρο δύο κλούβες των ΜΑΤ, οι  οποίες έσπευσαν να  εξαφανιστούν, προφανώς με άνωθεν εντολές: «Αν οι ενισχύσεις που μας έταξαν ότι θα ‘ρθουν, μαζί με τη δύναμη που υπάρχει στη Ρόδο,  ήταν όλοι μαζί 2-3 άντρες… τι να πω; Ποιον κοροϊδεύουν;  Δεν μπορούν απλά να πουν ότι κάποιος πήρε ένα τηλέφωνο…  “μην ανακατευτείτε”.. “άστους να σκοτωθούνε;” 

Σε σκληρή γλώσσα  αναφέρεται σε μεθόδους κομματικής μαφίας, τονίζοντας ότι την ώρα που οι μισθωτοί υποφέρουν, το ΠΑΜΕ ως «μακρύ χέρι» του ΚΚΕ αναγορεύει ως εχθρούς τα συνδικάτα και χρησιμοποιεί εναντίον τους μεθόδους που θυμίζουν μαύρες εποχές για την Δημοκρατία.

Κάνοντας χρήση αποσπάσματος της επίσημης ανακοίνωσης της ΓΣΕΕ, στρέφεται και κατά της Κυβέρνησης εκτιμώντας ότι μοναδικός της στόχος είναι η ποδηγέτηση του Εργατικού Κινήματος: «Αυτή η περιπέτεια των συνδικάτων δεν αποκαλύπτει τα εγγενή και υπαρκτά προβλήματά τους. Αποκαλύπτει πως λειτουργούν με «αναπηρία» οι δημοκρατικοί θεσμοί και πως η διάκριση των εξουσιών έχει καταστεί πλήρως ανενεργή ως κατάκτηση του διαφωτισμού και πλέον η εκτελεστική εξουσία (Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και «διαφόρων») έχει καθυποτάξει τις αρχές και τους κρατικούς μηχανισμούς (εν προκειμένω την Ελληνική Αστυνομία)».

Εμφανώς εξοργισμένος, προειδοποιεί ότι στην Σύρο δε θα γίνουν ανεκτές τέτοιες πρακτικές εκ μέρους του ΠΑΜΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουν δηλώσει ότι όπου γίνεται Συνέδριο και δεν είναι δικό τους, δεν θα το αφήνουν να γίνει. Επειδή δεν μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, τους προειδοποιώ ότι όταν εμείς εδώ, ως Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων, κάνουμε Συνέδριο, αν έχουν τα κότσια ας έρθουν. Τους περιμένουμε… δεν είναι μακριά εδώ η θάλασσα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις στο «Λ» του  Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ Νίκου  Κιουτσούκη. Κάνει σαφές ότι  η εισβολή  με σιδηρολοστούς στο ξενοδοχείο στη Ρόδο έγινε από «ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με το συνέδριο», οι οποίοι αφού ξυλοκόπησαν τους security, τους οποίους στη συνέχεια βάφτισαν «μπράβους».

Όπως τόνισε, ενώ  σε σύνολο 400 περίπου συνέδρων, μονάχα 60 πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ,  στα επεισόδια έκαναν την εμφάνισή τους πάνω από 200, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά: «Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, παρότι προσφεύγουν, δεν αποδέχονται τις αποφάσεις της Αστικής Δικαιοσύνης. Σε μια δημοκρατικά ευνομούμενη χώρα, στην Ελλάδα, εδώ που οι Έλληνες πολίτες έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας, πριν 70 χρόνια, αν θα ανήκουμε στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ ή όχι, και αυτό το πληρώσαμε με αίμα, με τον Εμφύλιο, αντιλαμβάνεται ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης ότι δεν είναι δυνατόν να μην ισχύουν οι θεσμοί, να μην αναγνωρίζονται οι αποφάσεις τους. Εκεί, λοιπόν, η Πολιτεία έχει τεράστια ευθύνη. Γιατί το σύνθημα της διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ  ή όχι, είναι καθαρά θέμα Δημοκρατίας. Κάποιοι, λοιπόν, δεν πιστεύουν στην Δημοκρατία την οποία υπηρετούν. Εμείς θα συνεχίσουμε στην οδό του νόμου, στο καταστατικό μας και θα προσπαθήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας μας».