Κατακαλόκαιρο για τους χειμερινούς κολυμβητές

Με θερμοκρασία… καλοκαιριού, αφού το θερμόμετρο έδειχνε 16 βαθμούς, έκοψαν την πίτα τους οι χειμερινοί κολυμβητές στην παραλία της Αζολίμνου, ενώ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄ έριξε τον Σταυρό στη θάλασσα, συνεπικουρούμενος από τον εφημέριο του Ι.Ν Αγίων Αναργύρων π. Αντώνιο Χάλαρη.

Ο καλός καιρός, με υψηλή θερμοκρασία και άπνοια, ήταν τα κύρια στοιχεία όχι μόνο να απολαύσουν οι χειμερινοί κολυμβητές (ακόμη και παιδιά προσχολικής ηλικίας) τη θάλασσα, αλλά και να δώσουν την ευκαιρία προσέλκυσης θεατών στην παραλία, οι οποίοι παρακολούθησαν την τελετή της Κατάδυσης.

Ο Μητροπολίτης, κόβοντας την πίτα μέσα στη θάλασσα (ανυπόδητος και ο ίδιος στ νερό)  ευχήθηκε «καλές θάλασσες στους ναυτικούς» και νηνεμία στη θάλασσα και στη ζωή των ανθρώπων, ενώ μοίραζε εκκλησιαστικά δώρα στους παρευρισκόμενους, δίνοντας και δεχόμενος από εκείνους θερμές ευχές.

Φυσικά δεν έλειψε ούτε το ρίξιμο του πρώτου κομματιού της πίτας στη θάλασσα ούτε το άνοιγμα της σαμπάνιας, συνοδευόμενο με τις πατροπαράδοτες ευχές των χειμερινών κολυμβητών για υγεία και καλά μπάνια τον χειμώνα.