Την τρελή, μεταφυσική κωμωδία φαντασμάτων του Noel Coward  «Η Γυναίκα μου φάντασμα !…» ανεβάζει εκ νέου στο θέατρο Απόλλων η θεατρική ομάδα «Μπαστιάς» του Πολιτιστικού Δημοσίων Υπαλλήλων Σύρου  σκορπώντας άφθονο γέλιο  στους θεατές.

Όπως  τόνισε ο Ανδρέας Τζίνης,  ο οποίος  υπογράφει την διασκευή και την σκηνοθεσία, οι παραστάσεις αφιερώνονται στα 120 χρόνια από την γέννηση του πολυτάλαντου συγγραφέα τού συγκεκριμένου έργου αλλά και στα 70 από την γέννηση του μεγάλου συριανού λόγιου – θεατράνθρωπου και ένθερμου υποστηρικτή της θεατρικής Ομάδας Μάρκου Φρέρη.

Αναφορά έκανε επίσης και στον συριανό λογοτέχνη, δημοσιογράφο και εκδότη  Κωστή Μπαστιά – (εξ ού και η ονομασία της θεατρικής ομάδας)  προκειμένου οι επισκέπτες του νησιού να ενημερωθούν για τη ζωή και το έργο του – ενώ δεν έκρυψε την πικρία του για το γεγονός ότι οι Συριανοί δεν τιμούν με την παρουσία τους τούς ερασιτεχνικούς θιάσους τού νησιού, παρότι ανεβάζουν κατά καιρούς παραστάσεις υψηλού επιπέδου όπως τόνισε,  δείχνοντας να προτιμούν  αυτών των Αθηναϊκών θεατρικών σχημάτων.

Πέραν αυτού καυτηρίασε το γεγονός ότι οι παραστάσεις του «Μπαστιά» κατά πάγια τακτική της απελθούσας Δημοτικής Αρχής, εντάσσονταν στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου, σχολιάζοντας ειρωνικά ότι η τουριστική  κίνηση το συγκεκριμένο διάστημα είναι «ιδιαίτερα αυξημένη».

Αξιομνημόνευτο τέλος είναι το γεγονός ότι ο κ. Τζίνης δεν ξεχνά ποτέ τους συνεργάτες του και τους ανθρώπους που στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν τον «Μπαστιά» μνημονεύοντάς τους δοθείσης ευκαιρίας.

Οι ερμηνείες της σχεδόν τρίωρης αυτής παράστασης κυμάνθηκαν σε ικανοποιητικό επίπεδο, ενώ τα υψηλής ποιότητας αστεία του συγγραφέα και οι πάμπολλες χιουμοριστικές σκηνές, προκάλεσαν αβίαστα το γέλιο των θεατών.

Η Γυναίκα μου φάντασμα

Μερικά λόγια για την ταινία.

Η δράση της λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο του 1965 και ειδικότερα στην οικία του συγγραφέα μυθιστορημάτων Τομ Κόντομάιν, ανήμερα του Halloween.

Ο συγγραφέαs αυτός,  ανήμερα του Halloween, εορτήs τήs ελεύσεωs των πνευμάτων, διοργανώνει, σπίτι του, πνευματιστική συγκέντρωση με μία μέντιουμ, ώστε να κλέψει ιδέεs για τη συγγραφή του μεταφυσικού μυθιστορήματος του. Λαθεμένα όμως προσκαλείται το πνεύμα τήs πρώτηs συζύγου του, που μόνον αυτόs ακούει, βλέπει… Αυτή η απροσδόκητη εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα η  τωρινή σύζυγοs, ο γιατρόs φίλοs, η μαγείρισσα, η υπηρέτρια, το μέντιουμ, αλλά ο ίδιοs και το πνεύμα, βαθμιαία, να εμπλέκονται σε μια τρέλα  που κατακυριεύει άπαντες τους εμπλεκόμενους.

Όπως σημειώνει στο εισαγωγικό σημείωμα του προγράμματος ο κ. Τζίνης: «Πρόκειται για ένα έργο αστραφτερό, ποιοτικό, γοργού-κοφτού διαλόγου, καταιγιστικής δράσηs, συνεχών αντιθέσεων-ανατροπών, εντάσεως του μυστηρίου/αστυνομικής πλοκήs, πολύπλευρων χαρακτήρων, προβολής τήs κοινωνίαs στην κοινωνία τού Υπερπέραν κι ελεύσεωs πνευμάτων τού Υπερπέραν στη λονδρέζικη κοινωνία τού 1965, εξουθενωτικού καυτηριασμού πολλών πανανθρώπινων «αξιών», πρωτίστωs τήs μεταφυσικήs, μεγεθυνομένηs σήμερα στιs …»πολιτισμένεs» κοινωνίεs, μ’ απίθανο φινάλε!»

Το καστ της παράστασης έχει ως ακολούθως:
Μάργκαρετ, υπηρέτρια των Κοντομάιν: Μαργαρίτα Δαλεζίου
Ρουθ Κοντομάιν, 2η σύζυγος του Τομ: Δέσποινα Χερουβείμ
Τομ Κοντομάιν, συγγραφέας: Ανδρέας Τζίνης
Πήτερ Μπράουν, γιατρός, φίλος του Τομ: Λάμπρος Κατσαρός
Μαντάμ Αρκάτι, μέντιουμ: Ζωγραφιά Δόγου
Ελβίρα Κοντομάιν, 1η σύζυγος του Τομ: Τζούλια Ευστρατίου

Σήμερα στις 9:00 μμ η τελευταία παράσταση στο θέατρο Απόλλων.

Όσοι πιστοί προσέλθετε.