Με μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που δείχνει την αλληλεγγύη και το κοινωνικό πρόσωπο που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια, ολοκληρώνεται η θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρης, με πρόεδρο τον Αλφόνσο Σαργολόγο.
Την επόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αυτή τη φορά χωρίς τη συμμετοχή του νυν προέδρου, που εύχεται η νέα γενιά του χωριού να συμμετάσχει ενεργά σε αυτό αλλά και να διατηρήσει όσες περισσότερες παραδόσεις, ήθη και έθιμα μπορεί.
Μιλώντας στον «Λ», κ. Σαργολόγος ανέφερε τα εξής: «Είχαμε αποφασίσει πριν από δυο χρόνια να κάνουμε κάτι για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τώρα που ολοκληρώσουμε τη διαδρομή μας ως Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίσαμε να προσφέρουμε ένα δείπνο αλληλεγγύης προς τα παιδιά και τους γονείς του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Δικαίωμα», αλλά και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί εδώ, στην έδρα του Συλλόγου. Δυστυχώς, λόγω καιρού, δεν μπόρεσαν όλα τα μέλη του Συλλόγου «Δικαίωμα» να είναι εδώ, αλλά καταφέραμε να φέρουμε εδώ όσα μπορέσαμε μαζί με τους ήρωες, τους γονείς τους. Γιατί αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες της ζωής. Εμείς είμαστε εδώ και χαιρόμαστε τις στιγμές. Αυτό το ειλικρινές χαμόγελο και η ικανοποίηση που παίρνουμε από τα πρόσωπα των παιδιών, είναι για μας μια τεράστια ικανοποίηση και αποδοχή για όλους τους κόπους και τις δραστηριότητες που πραγματοποιήσαμε ως Σύλλογος τα τελευταία χρόνια».
Αναφορικά, τώρα, με τις εκλογές που επίκεινται στον Σύλλογο, ο κ. Σαργολόγος τόνισε πως ο ίδιος δεν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα καθώς θέλει να ασχοληθεί περισσότερο με αυτά τα παιδιά και τη Στέγη Ανηλίκων Σύρου.
«Ωστόσο, προτρέπω τα νέα παιδιά να δραστηριοποιηθούν και να αναλάβουν τα ηνία γιατί έχουν φρέσκιες ιδέες, δύναμη και είναι αθώα και γι αυτό μπορούν να δώσουν άλλη πνοή στον Σύλλογο. Εμείς είμαστε μιας μεγάλης ηλικίας, ωστόσο θα είμαστε δίπλα τους για να τους βοηθήσουμε σε ότι μας ζητήσουν. Πρέπει οι νέοι να φέρουν καινούργια πράγματα στον Σύλλογο, αλλά θα πρέπει να συντηρούν και να κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις του χωριού και της Σύρου γιατί βλέπω πως τα τελευταία χρόνια υστερούμε σε αυτό το κομμάτι έναντι των άλλων νησιών. Γιατί η παράδοση είναι ένα βασικό στοιχείο για έναν λαό να συνεχίσει την πορεία του», κατέληξε ο κ. Σαργολόγος.