Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε τρείς. Οκτώ ολόκληρες φορές έχει γίνει στόχος του ίδιου διαρρήκτη ο ιδιοκτήτης πτηνοτροφικής μονάδας στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων κ. Μιχάλης Παπαδάκης, εκφράζοντας την απορία του για το γεγονός ότι, παρότι η δράση  του νερού διαρρήκτη είναι συνεχής, αυτός εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος.

«Οκτώ φορές έχω πέσει θύμα από τον συγκεκριμένο, τον 21χρονο… τον γνωστό», δηλώνει στο «Λ» ο κ. Παπαδάκης, υπογραμμίζοντας ότι η δράση του έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας και το σχετικό υλικό έχει προσκομιστεί ήδη στον Εισαγγελέα για τα δέοντα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, το θράσος του 21χρονου δεν έχει όριο. Προς επίρρωση των λόγων του, αναφέρει περιστατικό που κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει έμπνευση για ανέκδοτο, καθώς παραπέμπει στο γνωστό γνωμικό «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»: «Είχε έρθει κάποια στιγμή να με ξανακλέψει. Είχα ειδοποιήσει την Αστυνομία και προκειμένου να της δώσω τον χρόνο να έρθει και να τον πιάσει, του έκρυψα την μηχανή του. Είχα πάρει τηλέφωνο και τους είπα: «Αυτή τη στιγμή τον βλέπω στο βίντεο που με κλέβει. Μου είπαν ότι δεν θα προλάβουν και μέχρι να φτάσουν αυτός θα έχει φύγει, ζητώντας μου το επόμενο πρωί να τους προσκομίσω το βίντεο. Τότε εγώ του έκρυψα τη μηχανή, είχα δει που την είχε αφήσει, και ξαναπήρα την Αστυνομία να την ενημερώσω. 23:50 τού την έκρυψα  και αυτός 00:10 είχε κατέβει στην Αστυνομία ισχυριζόμενος ότι του είχαν κλέψει τη μηχανή. Με κάλεσαν κάτω, και αφού τους εξήγησα τι είχε συμβεί, τον συνέλαβαν και τον έστειλαν αυτόφωρο την επόμενη μέρα», υπογραμμίζοντας ότι η δράση του συγκεκριμένου ατόμου πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει επιτέλους.

Ο κ. Παπαδάκης καταγγέλλει ότι, εκτός από χρήματα, ο νεαρός κλέβει οτιδήποτε άλλο θεωρεί ο ίδιος χρήσιμο: «Παίρνει ότι λεφτά βρίσκει, όμως… δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά. Μου έκλεψε την άλλη φορά δυο καρτέλες αυγά, λουκάνικα… λεφτά, μια ξυριστική μηχανή, την τοστιέρα… έως και ένα κόφτη σιδηροδοκών».

Επιμένει ότι ο εν λόγω δράστης έχει απύθμενο θράσος και η πολιτεία θα πρέπει να εφαρμόσει την νομοθεσία, ώστε η δράση του κάποια στιγμή να τερματιστεί οριστικά. Αναφέρει δε χαρακτηριστικό διάλογο που είχε μαζί του μετά τη σύλληψη του από αστυνομικά όργανα και την επιστροφή του ποσού που του είχε αφαιρεθεί, που συνάδουν με τους ισχυρισμούς του: «Την πρώτη φορά μου έκλεψε κοντά στα 300 ευρώ. Την επόμενη μέρα ξανάρθε, δεν θέλω να αναφέρω τι μου έκλεψε γιατί εκκρεμεί δικαστήριο και δεν θέλω να τον προετοιμάσω ως προς το τι θέλω να κάνω. Την τρίτη φορά που έκανε απόπειρα τον πρόλαβα. Είδα ποιος είναι, και τον κατέβασα στην Αστυνομία. Πέρασε αυτόφωρο και μετά από κανένα μήνα ξανάρθε και με έκλεψε…. Πριν από ένα μήνα ήρθε από άλλο σημείο του κτήματος. Τον μουντάρησε ο σκύλος μου και έφυγε. Είδε ότι δεν μπορούσε από κει και επιχείρησε από άλλη μεριά. Με έκλεψε και η δράση του καταγράφηκε στο δεύτερο βίντεο που έχω στη διάθεσή μου».

Εμφανώς εξοργισμένος, ο κ. Παπαδάκης συνεχίζει λέγοντας: «Κάνει την νύχτα μέρα. Κοιμάται τη μέρα και το βράδυ κλέβει. Τον ξέρουμε ποιος είναι. Δεν λέμε το όνομά του, όμως θα πάει στα δικαστήρια». Και προκειμένου να καταδείξει το θράσος του, αναφέρει ότι, παρότι ο 21χρονος παραδέχτηκε ότι τον έκλεψε, του ζήτησε τα ρέστα: «Όταν τον έβγαλε έξω η Ασφάλεια, η οποία προηγουμένως μου είχε επιστρέψει τα 300 ευρώ, ο 21χρονος μου έλεγε ότι ένα μέρος των χρημάτων ήταν δικό του».

Καταλήγοντας, κάνει έκκληση για τη λήψη μέτρων που θα διασφαλίσουν την τάξη και το αίσθημα ασφάλειας στη Σύρο: «Πρέπει η Δικαιοσύνη να κοιτάξει τι θα κάνει με αυτό το άτομο. Καλά είναι πια. Ένα νησάκι, μια σταλιά είμαστε, κι έχουμε έναν κλέφτη δέκα φορές πιο μεγάλο από τη Σύρο».