Ρυμουλκούμενες έφτασαν από την Σαλαμίνα  και τον ναύσταθμο της Σούδας  στο Νεώριο της Σύρου οι δύο πλωτές δεξαμενές του πολεμικού ναυτικού που θα επισκευαστούν στο εδώ Ναυπηγείο.

Η πρώτη αφίχθη λίγο πριν τις 3  το μεσημέρι του Σαββάτου στο νησί και η δεύτερη σήμερα περίπου την ίδια ώρα έξω από το νησί, και ώρα εισόδου στο ναυπηγείο γύρω στις 4 μμ.

Όπως δήλωσε στο logotypos.gr ο πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου Αντώνης Χατζαντώνης, η μία Δεξαμενή  έχει μήκος 130 μέτρα και η άλλη 70 μέτρα και είναι ένα έργο που θα πρέπει να έχει παραδοθεί εντός διαστήματος δύο μηνών: «Υπολογίζουμε ότι οι επισκευές, οι οποίες περιλαμβάνουν επισκευές και βάψιμο θα διαρκέσουν 50 μέρες και το υπόλοιπο διάστημα αφορά τις μεταφορές τους» τόνισε.

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι με την έξοδό τους από το Νεώριο οι δύο δεξαμενές θα είναι καινούργιες: «Είναι Εθνικής σημασίας αυτά τα έργα, και παράλληλα σηματοδοτούν τη νέα εποχή του Ναυπηγείου. Μετά από πολύ καιρό το Πολεμικό Ναυτικό ξαναεμπιστεύεται το Ναυπηγείο, φυσικά υπό άλλη διοίκηση τώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Οι εργασίες αυτές σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας στο νησί, υπογραμμίζοντας ότι οι όποιες επισκευές στις δύο αυτές δεξαμενές του Π.Ν. θα πραγματοποιούνται παράλληλα δεδομένου ότι αμφότερες θα δεξαμενιστούν ταυτόχρονα στην μεγάλη δεξαμενή του Νεωρίου την «Βιολαντώ»: «Είναι σχετικά μικρές για τα μεγέθη της «Βιολαντώ». Χωράνε οριακά και οι δύο, οπότε θα σηκωθούνε και οι δύο μαζί» τόνισε.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του δεν έκρυψε την χαρά που νιώθει τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του Νεωρίου, καθώς πέρα από το κύριο αντικείμενο των εργασιών του Ναυπηγείου που αφορούν εργασίες σε πλοία, προστίθενται και οι υγιείς συνεργασίες με το Πολεμικό Ναυτικό, οι οποίες προσφέρουν το κάτι παραπάνω στο Συριανό Ναυπηγείο.