Υπό την σκιά σημαντικών απωλειών πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου της κατ’ Οίκον Νοσηλείας Σύρου στο  ξενοδοχείο «Ερμής», με τον πρόεδρό του Αντώνη Μαυρομουστάκη να επικεντρώνεται, κυρίως στις δράσεις Συλλόγου  αλλά και τα οφέλη της εθελοντικής προσφοράς για το κοινωνικό σύνολο.

«Δυστυχώς υπάρχουν και οι δύσκολες στιγμές που ξαφνικά μας προβληματίζουν και μας γεμίζουν λύπη. Τέτοιες στιγ­μές ήταν ο θάνατος της χορηγούς μας Μάγδας Πατέρα πού για πολλά χρόνια πλήρωνε το ενοίκιο του γραφείου μας και ο θάνατος της χορηγούς μας Μα­ρίας Χατζηλία πού πάντα μας πρόσφερε με πολύ αγάπη οικονομική στήριξη. Αλλά δυστυχώς αυτό το χρόνο έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο πολύ αγαπη­τός μας Αντώνης Αλμπανόπουλος που ήταν μέλος του Συμβουλίου μας και είχε τη θέση του Ταμία και προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες με αγάπη στον Σύλλογο μας.  ΣΑΣ ΚΑΛΩ να κρατήσουμε σιγή ενός  λεπτού για να τιμήσουμε αυτούς τους ξεχωριστούς συνανθρώπους μας πού αγκάλιασαν με πραγματική αγάπη τον Σύλλογο μας» είπε μεταξύ άλλων ο κ.  Μαυρομουστάκης κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του.  Συνεχίζοντας έκανε γνωστό ότι η θέση του Ταμία καλύφθηκε με την ομόφωνη εκλογή της κας Ευαγγελίας Χαλκιά η οποία παλαιότερα κατείχε τη θέση της Γραμματέως του Συλλόγου, όπως και ότι η κα Φρανσουάζ Βαμβακάρη εισήλθε στο Συμβούλιο ως νέο μέλος.

Μετά από σύντομη αναφορά στις δράσεις της περσινής χρονιάς υπογράμμισε ότι οι εθελοντές και τα μέλη που  στελεχώνουν τον Σύλλογο φροντίζουν αγόγγυστα για την διασφάλιση της υγείας ανθρώπων αδύναμων οικονομικά, διαχρονικά, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που χρήζει άμεσα αντιμετώπισης: «Πρέπει να αυξη­θούν τα μέλη της εθελοντικής Ομάδος του Νοσοκομείου που έχει σκοπό να επισκέπτεται και να εξυπηρετεί ασθενείς που νοσηλεύονται χωρίς συ­νοδό και κυρίως ασθενείς που έρχονται να νοση­λευτούν από γειτονικά νησιά. Παρακαλώ λοιπόν τους  εθελοντές και τις εθελόντριες που μπορούν να προσφέρουν σ’  αυτόν τον σημαντικό τομέα να μας το δηλώσουν, για να δραστηριοποιηθεί περισσότε­ρο και αυτή η ομάδα της οποίας υπεύθυνη είναι η Μόνικα Δενδρινού μέλος του Δ.Σ. Όσοι μπορούν να προσφέρουν ας μη το σκεφθούν Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ» είπε χαρακτηριστικά.

Σε μια σύντομη αποτίμηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Συλλόγου το 2018 – λόγω απουσίας του  Γραμματέα  Βασίλη Κορρέ –  ο κ. Μαυρομουστάκης  είπε  ότι το νοσηλευτικό τους προσωπικό εξυπηρέτησε 365 άτομα με 4.700 επισκέψεις, καθώς  και ότι πραγματοποιήθηκαν 2.673  ενέσεις σε ασθενείς, 153 αιμοληψίες, 1.662 αλλαγές σε κατακλίσεις  και τραύματα, 64 αλλαγές καθετήρων, 74 μετρήσεις σακχάρου και πιέσεως και 14 υποκλυσμοί.  Διευκρίνισε τέλος, ότι ο νοσηλευτής της Άνω Σύρου  αμείβεται από το κληροδότημα του Δον Ιωάννη Στεφάνου προφέροντας τις υπηρεσίες του στους κατοίκους στους κατοίκους του ιστορικού οικισμού.

Από το σύνολο των ομιλητών – κατέστη σαφές ότι αποτελεί  πλέον επιτακτική ανάγκη να πλαισιωθεί ο Σύλλογος και από νεαρά σε ηλικία άτομα, έτσι ώστε  να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πορεία του και στο μέλλον. Αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο ούτε από τον κ.  Μαυρομουστάκη ο οποίος απεύθυνε κάλεσμα, αφενός να εγγραφούν και νέα μέλη στον Σύλλογο και αφετέρου να θέσουν  περισσότερα μέλη υποψηφιότητα για το Δ.Σ στις εκλογές του  προσεχούς Σεπτέμβρη.