Υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα η σύμβαση για την ανακατασκευή του Γυμναστηρίου στα Πευκάκια.

«Πρέπει να περάσει το πρώτο δεκαήμερο (από την υπογραφή της σύμβασης), να γίνει η εγκατάσταση του εργολάβου, να υποβάλει χρονοδιάγραμμα, να οριστεί επιβλέποντας, και τότε μπορούν να ξεκινήσουν κάποιες εργασίες, όπως καθαιρέσεις», δηλώνει στο «Λ» ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δαυίδ Διακοδημητρίου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, οι εργασίες έχουν χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 15 μήνες και αυτό κυρίως, όπως διευκρινίζει, λόγω  της φύσης κάποιων υλικών, όπως οι χλοοτάπητες και το ταρτάν, η τοποθέτηση των οποίων δεν μπορεί να γίνει μέσα στον χειμώνα: «Πιστεύω ότι σε ένα χρόνο, ίσως και λίγο νωρίτερα, μπορεί να είναι έτοιμο το Γυμναστήριο», τονίζει.

«Πιστεύω ότι θα γίνει ένα ωραίο έργο το οποίο θα αναζωογονήσει την περιοχή, δεδομένου ότι  το συγκεκριμένο έργο στοχεύει κυρίως σε αυτό. Βρίσκεται  σε εγκατάλειψη  για πολλά χρόνια και αυτός είναι ο λόγος που καταρρέουν τα κτήρια και είχε μεταβληθεί σε κέντρο οχλουσών  δραστηριοτήτων από διάφορα άτομαΆμα φτιαχτεί κάτι νέο εκεί θα χρειάζεται φύλαξη, συντήρηση, εξοπλισμό, οπότε  ανοίγει μια διαδικασία μελλοντική», υπογραμμίζει.

Στο ερώτημα, τέλος, κατά πόσο κάτω από το Γυμναστήριο θα μπορούσε να κατασκευαστεί  ένα μεγάλο γκαράζ, ο κ. Διακοδημητρίου ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο είναι οικονομικά ασύμφορο: «Αν σκεφτείς το κόστος ανά θέση στάθμευσης, δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο κάτι τέτοιο. Π.χ., στο τριώροφο παρκινγκ, η κάθε θέση στοίχισε γύρω στις 12.000 ευρώ. Στο ανοικτό παρκινγκ στου Σκλαβενίτη κόστισε 700 ευρώ η κάθε θέση. Στο συγκεκριμένο σημείο θα στοίχιζε τουλάχιστον 20.000 ευρώ, οπότε δεν νομίζω ότι συμφέρει η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου. Κάποια πράγματα πρέπει να ζυγίζονται καθώς δεν είναι μόνο αριθμοί. Είναι και το κοινωνικό κόστος. Αυτά τα χρήματα μπορούν να καλύψουν μεγαλύτερες ανάγκες, όπως λόγου χάρη επισκευές σε σχολικές μονάδες», κατέληξε ο κ. Διακοδημητρίου.