Στο μαγευτικό και καθόλα φιλόξενο χώρο (θεατράκι) Λαζάρογλου, στον Μέγα Γιαλό, το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης πραγματοποίησαν μια εξαιρετική εκδήλωση για την αποφοίτηση των μαθητών της ΣΤ’ Τάξης.

Και οι 17 μαθητές της ΣΤ’ Τάξης, αλλά και οι περήφανοι και γεμάτοι συγκίνηση γονείς τους, απόλαυσαν κάθε στιγμή της εκδήλωσης, χαρίζοντας πολλές στιγμές χαράς, γέλιου, τραγουδώντας, χορεύοντας, παίζοντας θέατρο και διάφορα άλλα παιχνίδια.

Όπως τόνισε στην αρχή των χαιρετισμών ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης Χρήστος Βλαχόπουλος, σε αυτό το σημείο ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των 6 χρόνων εκπαίδευσης στο Δημοτικό, προτρέποντας τους μαθητές να αξιοποιήσουν ανέμελα το υπόλοιπο του καλοκαιριού όπως εκείνα επιθυμούν, καθώς τα βάρη των υποχρεώσεών τους έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, αφαιρώντας από τη ζωή τους τις αξίες της της χαράς, του παιχνιδιού και πολλών άλλων πραγμάτων που οφείλουν τα παιδιά να απολαμβάνουν στην παιδική τους ηλικία. Ωστόσο, δεν έμεινε μόνο σε αυτό, αφού προέτρεψε τους μαθητές ό,τι κάνουν να το κάνουν με πάθος και αγάπη, καθώς αυτός είναι ό μόνος τρόπος να επιτύχουν στη ζωή τους και να κάνουν πραγματικότητα όποια σχέδια έχουν για το μέλλον τους.

Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο οικοδεσπότης Μπάμπης Λαζάρογλου, ο οποίος παραχώρησε την οικία του και τον εξαιρετικό χώρο του μικρού θεάτρου που βλέπει τη θάλασσα γι αυτή την περίσταση. Γεμάτος συγκίνηση, πραγματική ευγένεια ψυχής και άκρα δοτικότητα, πρόσφερε γεμάτος χαρά ότι χρειάζονταν για να γίνει αυτή η εκδήλωση, ζητώντας ουσιαστικά να είναι η αρχή από μια σειρά εκδηλώσεων που θα γίνουν και στο μέλλον, δίνοντας μόνο μια σοφή συμβουλή στα παιδιά μέσα από την πλούσια εμπειρία του: να δουλεύουν συνεχώς και να είναι εργατικοί με ότι καταπιαστούν καθώς έτσι θα μπορέσουν να προχωρήσουν στη ζωή τους.

Τον κ. Λαζάρογλου, τον οποίο βεβαίως ευχαρίστησαν θερμά όλοι οι παρευρισκόμενοι, τίμησε με ένα αναμνηστικό δώρο η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης Λίλη Αγγελοπούλου, η οποία τόνισε τη σημασία οι μαθητές του σήμερα να γίνουν στο μέλλον ενεργοί πολίτες, όπως ακριβώς χρήζει και για τους γονείς τους.

Τη σκυτάλη μετά ανέλαβε το «καλλιτεχνικό» τμήμα της εκδήλωσης, με την Ελισάβετ Αποστολίδου να αναλαμβάνει για μια ακόμη φορά την οργάνωση όλων των δρώμενων, με κυρίως μενού ένα μίνι θεατρικό που επιμελήθηκε η αδερφή της Χαρούλα (διαβάστηκε και ένα σύντομο σημείωμα από εκείνη) και στο οποίο πήρε μέρος ο δάσκαλος Γιάννης Γαραντζιώτης.

Εν συνεχεία ακολούθησε χορευτικό βασισμένο στην περίσταση και το τραγούδι της αποφοίτησης, το οποίο ενορχήστρωσε και έπαιξε ζωντανά στα πλήκτρα ο Γιώργος Ρούσσος.

Το δυνατό αεράκι που έπνεε στην περιοχή άλλαξε τα σχέδια των διοργανωτών, και έτσι όλοι οι παρευρισκόμενοι μετακινήθηκαν από το θεατράκι σε άλλο χώρο, όπου τα παιδιά και οι γονείς απόλαυσαν ένα βίντεο από μοναδικές και ξεχωριστές στιγμές που βίωσαν όλα μαζί τα περασμένα έξι χρόνια από διάφορες ομαδικές εκδηλώσεις στις οποίες είχαν πάρει μέρος.

Αμέσως μετά ακολούθησε η καθιερωμένη ομαδική φωτογράφιση, με την Λίλη Αγγελοπούλου να προσφέρει σε όλα τα παιδιά ένα αναμνηστικό δώρο με φόντο το ιστορικό ρολόι του 1ου Δημοτικού, προτού όλοι μαζί απολαύσουν το κέρασμα που υπήρχε για όλους τους παριστάμενους.