Ένας «πύραυλος» στην υπηρεσία των νησιών μας… Τα εγκαίνια του WorldChampion Jet πραγματοποίησε η εταιρεία Seajets στο λιμάνι του Πειραιά. Το ταχύπλοο που ξεκίνησε τα δρομολόγιά του από τις 27 Απριλίου και συνδέει καθημερινά το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με τη Σύρο, τη Μύκονο, τη Νάξο και την Σαντορίνη αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα για την ελληνική ακτοπλοΐα. Με χώρους ιδιαίτερα υψηλής αισθητικής και άνεσης και με ταχύτητα που ξεπερνάει τα 42 μίλια την ώρα, πραγματικά προφέρει ένα ταχύτατο και ευχάριστο ταξίδι. Χαρακτηριστικό είναι ότι καλύπτει τη διαδρομή Πειραιάς – Σύρος σε μόλις δύο ώρες! Συμβολικά ως αξιοθέατο σε κεντρικό σημείο του ταχύπλοου έχει τοποθετηθεί μια Formula 1.  Πρόκειται για μία γνήσια Minardi που οδηγούσε ο Jos Verstappen και έκανε την εμφάνισή της σε πίστες τις χρονιές 2003-2004 και το οποίο θα συνοδεύει το WorldChampion Jet στα ταξίδια του.

Στον χαιρετισμό του ο Μάριος Ηλιόπουλος, Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Seajets τόνισε ότι αυτό το πλοίο ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα ενώ συνέχισε: «Έχει μια δυναμική που θα κατακτήσει τις καρδιές όσων ταξιδέψουν. Η εταιρεία έχει κάνει μια προσπάθεια 30 ετών για να φτάσει ως εδώ. Πρωταγωνιστές ήταν ο γονείς μου και στη συνέχεια όλα τα μέλη της οικογένειάς μου. Στην αρχή όταν ξεκινήσαμε κανείς δεν πίστευε ότι θα γίνουμε η μεγαλύτερη εταιρεία ταχυπλόων στον κόσμο. Είχαμε πολλούς ανθρώπους αρωγούς σε αυτή μας την προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια. Για εμάς πρωτεύον δεν είναι το χρήμα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ζούμε σε μια κοινωνία που να έχει ιδανικά, στόχους και να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς.»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πατριάρχης της οικογένειας Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρχει έπαρση, ενώ όλοι είναι απαραίτητοι για να προχωρήσει μια τέτοια προσπάθεια. Μεταξύ άλλων ζήτησε την υποστήριξη του κόσμου, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε στον «ΛΟΓΟΤΥΠΟ» όλοι οι νησιώτες πρέπει να καταλάβουν ότι το WorldChampion Jet είναι ένας… θησαυρός και πρέπει να δείξουν έμπρακτα ότι θέλουν να τον κρατήσουν κοντά τους! Στα εγκαίνια και τον αγιασμό του ταχύπλοου το «παρών» έδωσαν εκατοντάδες προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων και ο κεντρικός πράκτορας στη Σύρο, Κώστας Γαβιώτης!

  • Η εταιρεία διαθέτει 16 ταχύπλοα, 4 συμβατικά πλοία και εξυπηρετεί συνολικά 29 λιμάνια και περισσότερες από 260 διασυνδέσεις στο Αιγαίο.