Αναμφισβήτητα τα  Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που όλοι μας, μικροί ή μεγάλοι την περιμένουμε με λαχτάρα και χαρά και φυσικά τα παιδιά ακόμα περισσότερο καθώς την έχουν συνδυάσει με δώρα, γιορτές, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, φωτάκια και ευχάριστα συναισθήματα.

Αυτή τη μαγεία μεταφέρει στην σκηνή του Θεάτρου Απόλλων το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου με τη μουσικοχορευτική παράστασή του: «Ένα Χριστουγεννιάτικο Όνειρο», στην οποία συμμετέχουν  τα παιδικά και εφηβικά τμήματά του.

Με μότο «Στη χρυσόσκονη του ονείρου όλα μπορούν να συμβούν… Παιχνίδια που ζωντανεύουν, χρώματα – μουσικές – χοροί που ταξιδεύουν μαγικά κι ένας αλλιώτικος Άγιος Βασίλης που… και τότε τα παιδιά του κόσμου συνεχίζουν να ονειρεύονται!» το Λύκειο Ελληνίδων στη σκηνή του Ιστορικού μας θεάτρου παρουσιάζει  ένα λαμπερό και φαντασμαγορικό πρόγραμμα που μέσα του περικλείει όλη την μαγεία των Χριστουγέννων και της παιδικής αθωότητας και νοσταλγίας  που ο καθένας μας διαφυλάσσει ως κόρη οφθαλμού βαθιά μέσα στην καρδιά του.

«Απόψε σας καλούμε να ονειρευτείτε! Και με την μαγική χρυσόσκονη γυρίστε πίσω στον χρόνο, αναζητείστε ξεχασμένες αξίες, γευτείτε, μυρίστε, ακούστε, δείτε όλα όσα σας προσφέρουν οι παιδικές και εφηβικές ομάδες του Λυκείου μας με εορταστικό συναίσθημα και πηγαίο κέφι» τόνισε η πρόεδρος του Λυκείου Χριστίνα Λιγοψυχάκη κατά την διάρκεια του χαιρετισμού της, προσθέτοντας: «Το Χριστουγεννιάτικο όνειρό μας ξεκίνησε από την αρχή της εφετινής εκπαιδευτικής χρονιάς με έμπνευση της υπεύθυνης δασκάλας χορού Μαλαματής Αναστασοπούλου, και με χαρά και άψογη συνεργασία ανέλαβαν να υλοποιήσουν οι άξιοι δάσκαλοι: Μαρία Κορφιάτου, Άννα Χρήστου, Βάσω Χερουβείμ και Φώτης Καλκαβούρας. Και οι πέντε, καθένας με τα τμήματα ευθύνης του, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και οδήγησαν τα παιδιά, στο μαγικό ταξίδι στα μονοπάτια της παράδοσης».

Συνεχίζοντας, η κα Λιγοψυχάκη δεν παρέλειψε  να ευχαριστήσει  όλους όσοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχία των παραστάσεων και ιδιαίτερα, την χορεύτρια Μαρία Κρόντη για την διασκευή κειμένων από «το ημερολόγιο της Γιαγιάς», τον μαθητή της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού σχολείου Ποσειδωνίας  για την παράσταση του Καραγκιόζη, την Δεσποινίκη Αλμπέσκου Παραμάνη (μαθήτρια της Α’ τάξης του Βαμβακάρειου Γυμνασίου) για τον χορό της κούκλας, την μαθήτρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φωτεινή Βενέτη για την απαγγελία της προσευχής, την χορωδία του 6ου Δημοτικου και τις επκαπιδευτικούς Ελένη Βαλδραμίδου και Λίλη Πέτρου, την Ασπασία Τσιάμη από την σχολή Bella Dance για την παραχώρηση της κούνιας, τη Λαογραφική Εστία Τρίπολης για την παραχώρηση παιδικών ενδυμασιών, τον Μπάμπη Αλιφιέρη για την επιμέλεια των προβολών, την Ελένη Λεμποτέση για την προετοιμασία της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Μαργαρίτα Αγγελοπούλου Ζαρμπώνη που δανείζει την φωνή της στα κείμενα που ακούγονται στην παράσταση, την μαθήτρια της Γ’ Τάξης του ΓΕΛ Μόσχα Γεωργίου για τη συμμετοχή της στο θεατρικό και χορευτικό μέρος,  της έφορο ιματιοθήκης Άννα Γκιούλη- Κουκή και τις συνεφόρους και φυσικά όλους τους χορευτές που συνέβαλαν τα μάλλα στην επιτυχία της παράστασης καθώς και τον Δήμο και την Επιτροπή Πολιτισμού για την παραχώρηση του Θεάτρου.

Η σχεδόν δίωρη παράσταση κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου από το πρώτο έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Και αυτό δεν είναι διόλου τυχαίο. Τα Χριστούγεννα είναι μέρες χαράς και μαγείας! Μέρες που όλοι θα στολίσουμε τα σπίτια μας, θα ετοιμάσουμε τα γλυκά μας, θα έρθουμε σε επαφή με οικογένεια και φίλους…και όλα αυτά θα δώσουν μια θετική γεύση σε αυτές τις μέρες και θα μας κάνουν πιο αισιόδοξους.

Κάπως έτσι, δια  μέσω της συγκεκριμένης παράστασης,  λειτουργεί και για τους μεγάλους καθώς η ανάμνηση των παιδικών μας βιωμάτων μας προδιαθέτει, συνήθως θετικά, για αυτές τις γιορτινές μέρες.