Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το  ανοικτό στάδιο Πευκακίων μετά τους βανδαλισμούς που υπέστη από ομάδες νεαρών ατόμων  την τελευταία εβδομάδα.

Πανάκριβα στρώματα ύψους, ακόντια, όργανα, βάρη, μουσαμάδες, πυροσβεστήρες και κάθε λογής υλικού στοιβάχτηκε βίαια στο χώρο του μπάσκετ προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως παιχνίδι από ομάδες νεαρών.

Καθ’ όλο το μήκος του σταδίου η λεηλασία είναι εμφανής και η  εκτεταμένη φθορά δημόσιας περιουσίας προκαλεί ένα σφίξιμο στο στομάχι.

Οι πόρτες όλως των αιθουσών σπασμένες  και η καταστροφή στο εσωτερικό τους ολοκληρωτική.

Ο χώρος του γηπέδου μπάσκετ διάσπαρτος από απομεινάρια αρχειακού υλικού και κατεστραμμένων οργάνων γυμναστικής.

Το εντυπωσιακό  ωστόσο είναι ότι  οι νεαροί έστησαν στον χώρο αυτό μέχρι και παράπηγμα για να προστατεύονται από την βροχή και το  κρύο με υλικά που ξήλωσαν από την μεγάλη αίθουσα άθλησης δίχως κανείς να τους παρενοχλήσει.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Σύρου Τάκης Παπουτσάς, συνοδευόμενος από τα μέλη Λουίζα Βαρθαλίτου και Στράτο Λαγουδάκη, δεν πίστευαν στα μάτια τους μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής, ζητώντας να μάθουν ποιος εν τέλει είναι υπεύθυνος για τη φύλαξη του χώρου.

Έκαναν δε σαφές, με δηλώσεις τους στο logotypos.gr,   ότι δεδομένου ότι πρόκειται εμφανώς για φθορά δημόσιας περιουσίας θα απευθυνθούν στον εισαγγελέα προκειμένου να προβεί στα δέοντα, διερωτώμενοι παράλληλα ποιος θα φέρει την ευθύνη στην περίπτωση που κάποιος από τους νεαρούς τραυματιστεί από ακόντιο  ή κάποιο άλλο όργανο.

Πέραν αυτού εξέφρασαν την απορία τους για το γεγονός ότι ένας χώρος που έχει κριθεί επανειλημμένα ακατάλληλος δεν εποπτεύεται  ώστε να αποτρέπεται η είσοδος σε αυτόν ατόμων που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο.

Εν αναμονή των εξελίξεων αναρτούμε αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό, ενώ εκτενές ρεπορτάζ θα υπάρξει στο προσεχές φύλλο του ΛΟΓΟΥ.