Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Χρυσαφίδης «ανέβασε» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (στον προσωπικό του λογαριασμό) διάφορες φωτογραφίες που αποτύπωναν την κάκιστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένα σημαντικό μηχάνημα για την απρόσκοπτη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Με αφορμή, λοιπόν, αυτές τις φωτογραφίες, έκανε το εξής σχόλιο στον «Λ»:

«Απαγορεύεται το παστούρωμα στα κατσίκια και σε άλλα ζώα. Όμως το να μη συντηρείς ένα κατσίκι και να το αφήνεις να ψοφήσει  εν γνώσει σου είναι μεγαλύτερο έγκλημα, πόσω μάλλον όταν αυτό έχει αγοραστεί με τα χρήματα όλων των χωριανών της περιοχής.
Ο «Τσομπάνης του ΦΟΔΣΑ» (ενν. τον Μάρκο Πρίντεζη), λοιπόν, ναι της Σύρου, κατάφερε να του ψοφήσει το μοναδικό «κατσίκι» του Δήμου. Το κατσίκι ήταν πολύ εργατικό και απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του Κυττάρου του ΧΥΤΑ και χωρίς αυτό μάλλον πάσχει η εφαρμογή της περιβαλλοντικής μελέτης που έχει εγκρίνει η Περιφέρεια.
Για όσους δεν κατάλαβαν, το «κατσίκι» είναι ένα μεγάλο μηχάνημα οδοστρωτήρας που όμως έχει καρφιά στα πέλματα του και αναδεύει τα απορρίμματα, ώστε να καταλάβουν όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο στο Κύτταρο, συντελώντας έτσι στην μακροζωία του.
Με χαλασμένο το «κατσίκι» λέγεται ότι πολύ σύντομα θα κορεσθεί  το Κύτταρο και πλέον θα ανοίξει ο δρόμος για την δημοπρασία από αυτή τη Δημοτική Αρχή για το νέο ΧΥΤΥ. Σημασία έχει, όμως, ότι χωρίς αυτό το μηχάνημα δεν γίνεται σωστή δουλειά και είναι αδιανόητο ένα τόσο ακριβό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου να  σκουριάζει εγκαταλελειμμένο, και μάλιστα σε σημείο που ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει από κατολίσθηση και θάψιμο.
300.000 ευρώ χρειάστηκαν για την αγορά του και θα επισκευαζόταν με περίπου 10.000 ευρώ, όπως άκουσα. Όμως οι προτεραιότητες είναι άλλες προφανώς και σίγουρα δεν είναι προτεραιότητα γι’ αυτή την Δημοτική αρχή και το παρακλάδι της, τον ΦΟΔΣΑ, η ασφάλεια των εργαζομένων, όπως προκύπτει από σημειώσεις στα βιβλία ασφαλείας, που μόνο το μελάνι χαλιέται όταν γράφει κάποιος σε βιβλίο ασφαλείας σε υπηρεσίες του Δήμου (και όχι μόνο στον ΦΟΔΣΑ).
Και, βέβαια, η Επιθεώρηση, όποτε ελέγχει, βάζει τα προβλεπόμενα πρόστιμα, που όμως δεν τα πληρώνει ο υπεύθυνος, αλλά όλοι οι Δημότες και δεν το μαθαίνουν και ποτέ!

Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας επιστολές αλλά και δημοσκοπήσεις, προμοτάροντας η Δημοτική Αρχή τον ίδιο της τον εαυτό για έργα βιτρίνας που θα γίνουν (πότε άραγε;), όμως η πραγματικότητα έρχεται με αδιάσειστα στοιχεία να επιβεβαιώσει την ανικανότητα διοίκησης αυτής της Δημοτικής Aρχής, που πλέον στηρίζεται στο φιλότιμο και μόνο των εργαζομένων της και είναι πασίδηλο ότι δεν υπάρχει σάλιο για ουσία, παρά μόνο για προεκλογικά τερτίπια μέσω  των γνωστών απευθείας μικροαναθέσεων».