Ποσότητα τροφίμων ικανή να καλύψει περιστασιακές ανάγκες 60 οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, συγκέντρωσε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών της  Ένωσης  Άπορων Ατόμων και Άπορων Μελών Πολύτεκνων και  Τρίτεκνων Οικογενειών Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, την  οποία και θα διανείμει άμεσα  σε  ισάριθμες οικογένειες της Άνδρου.

Όπως τονίζει   στο «Λ» ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Βάλβης, οι ανάγκες είναι πάρα  πολλές και η στήριξη από φορείς και πολίτες  σχεδόν ανύπαρκτη. Αν και απευθύνθηκαν σε αρκετά σούπερ μάρκετ της Σύρου μοναχά αυτό της αλυσίδας Σκλαβενίτη  ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους για βοήθεια: «Μας χορήγησε κάποιες επιταγές  με τις οποίες προμηθευτήκαμε διάφορα είδη πρώτης ανάγκης  από το σουπερ μάρκετ , συμπληρώνοντας αυτά που είχαμε αγοράσει μόνοι μας ή είχαμε συγκεντρώσει από δωρεές» λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως  έχουν  καθιερώσει πλέον,   δύο φορές το χρόνο να στηρίζουν κάποιο νησί των Κυκλάδων: «Έχουμε επτά παραρτήματα  στην Περιφέρεια μας και στους πιο οικονομικά αδύναμους, με εισόδημα από 3.000-6.000 ευρώ ετησίως πάμε τα τρόφιμα».

Για την διανομή τους θα μεταβεί ο ίδιος ως πρόεδρος της Ένωσης, στο νησί,   συνοδευόμενος  από την εκπρόσωπο του Γυναικείου τμήματος των Σαμαρειτών  κα Μπάστα.

Συνεχίζοντας ο κ. Βάλβης δεν κρύβει την πικρία του για το γεγονός ότι δεν στηρίχτηκαν  επαρκώς στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν ένα μεταχειρισμένο βανάκι μάρκας fiat αξίας 3.000 ευρώ το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες μεταφοράς των τροφίμων. Κάνει σαφές ότι, το όχημα που έως σήμερα χρησιμοποιούσαν ξεπέρασε την 25ετία με αποτέλεσμα να μη είναι δυνατή πλέον επισκευή του, σπεύδοντας να ευχαριστήσει : το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ  Κυκλάδων, το Σωματείο του ΝΑΤ, τον Σύνδεσμο απομάχων ΔΕΗ κι τον νυν  Δ/ντη του Νεωρίου Σύρου , χάριν στην συνδρομή των οποίων συγκεντρώθηκε ένα ποσό της τάξεως των 1250 ευρώ συνολικά. Επιθυμώντας δε  να συνδράμει και ο ίδιος την προσπάθεια αυτή κατέβαλε  800 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μία του σύνταξη, ενώ όπως κάνει γνωστό  το υπολειπόμενο ποσό το δανείστηκαν προκειμένου να αποκτήσουν το  άκρως αναγκαίο για τις δράσεις τους όχημα.

Καταλήγοντας απευθύνει έκκληση στον κόσμο να τους συνδράμει με όποιο τρόπο μπορεί στο φιλανθρωπικό τους έργο καθότι πάμπολλοι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν πλέον βιοποριστικό πρόβλημα.