Μάρκος Ρηγούτσος: «Το απερχόμενο ΔΣ πλήρωσε τα ψέματα και την αλαζονεία του»

Παρά τις νομικές γνωμοδοτήσεις να εμφανιστεί στους εργαζόμενους ως παράτυπη η διαδικασία για την ψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Δ.Σ. του Εργοστασιακού Σωματείου , τελικά οι εργαζόμενοι έδωσαν το πράσινο φώς για τη συνέχιση της εκλογικής διαδικασίας η οποία, με αποτέλεσμα 116 ναι και 60 όχι, έθεσε στο περιθώριο το μέχρι σήμερα Δ.Σ.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε εν μέσω εντάσεων και διαξιφισμών, με την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. να εμφανίζονται απρόθυμα να διευκολύνουν με τις παραιτήσεις τους την όλη διαδικασία. Παραιτήσεις είχαν καταθέσει μοναχά οι κ.κ. Χατζαντώνης , Ροσσολάτος και Ρηγούτσος) .

Μάλιστα, όπως τόνισε στους παριστάμενους ο κ. Μάρκος Ρηγούτσος, με την πρόταση του Δ.Σ για ψήφο εμπιστοσύνης επεχείρησαν να παραπλανήσουν τους εργαζομένους, ότι θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την ψήφο μομφής και εξουσιοδότησης να προχωρήσουν οι διαδικασίες και ότι δεν θα στερείται νομιμότητας, ενώ στην ουσία θα τροχοπεδούσε τις αγωνιώδεις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίτευξη ικανοποιητικής για το Νεώριο και τους εργαζομένους του λύσης με τον ενδιαφερόμενο για την αγορά του Νεωρίου επιχειρηματία, καθώς δεν περιλάμβανε την εξουσιοδότηση στους τρεις εργαζομένους .

Τόσο ο κ. Ρηγούτσος, όσο και οι κ. Ροσσολάτος και κ. Χατζαντώνης υπεραμύνθηκαν της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής, όπερ και εγένετο, προκαλώντας οιονδήποτε το επιθυμεί – την επομένη – να προσφύγει στην δικαιοσύνη προσβάλλοντας την απόφαση του κορυφαίου οργάνου των εργαζομένων, που είναι η Γενική Συνέλευση.

Τελικά στήθηκαν δύο κάλπες , όπως προβλέπει το καταστατικό του Σωματείου. Στην πρώτη οι εργαζόμενοι ψήφισαν αν επιθυμούν να συνεχιστεί η διαδικασία για την πρόταση μομφής με τις ψήφους να κατανέμονται ως εξής: 113 ναι και 68 όχι.

Το αποτέλεσμα της δεύτερης κάλπης δικαίωσε απόλυτα τους καταθέτοντες την πρόταση μομφής και εξουσιοδότησης καθώς οι 116 ψήφοι ήταν θετικοί στην αποπομπή του Δ.Σ. του Εργοστασιακού και μόλις 60 υπέρ της παραμονής του.

Μετά την ψηφοφορία οι τρείς δήλωσαν: «Διαβεβαιώνουμε όλους ότι το Νεώριο θα ζήσει γιατί το θέλουμε εμείς και οι εργαζόμενοι του Νεωρίου. Επιτέλους ο κόσμος κατάλαβε και πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Το απερχόμενο ΔΣ πλήρωσε τα ψέματα και την αλαζονεία του»

Παρελθόν από σήμερα το ΔΣτου Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου. ΔΗΛΩΣΕΙΣ Αντώνη Χαντζαντώνη και Μάρκου Ρηγούτσου. Περισσότερα στο logotypos.gr

Geplaatst door Logotypos.gr op maandag 10 juli 2017

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι από ιδρύσεως του ναυπηγείου είναι η πρώτη φορά που κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά του εκλεγμένου Δ,Σ. του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου.