ΚΑΙ η Δημοτική Αρχή του Γιώργου Μαραγκού -όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως- δεν έκανε προεκλογικά τη διαφορά από άλλους πολιτικούς, σε οποιαδήποτε πολιτική κλίμακα κι αν βρισκόταν ή βρίσκονται, προτιμώντας τη σιγουριά της «πεπατημένης», δηλαδή του διαφορετικού «προσώπου» που μας έδειχναν εδώ και πέντε χρόνια.

ΤΩΡΑ, ώ του θαύματος, τα συνεργεία τρέχουν και δε φτάνουν προκειμένου να εκτελέσουν διάφορα μικροέργα, ακόμα και την αντικατάσταση μιας σπασμένης πλάκας σε πεζοδρόμιο, προκειμένου η Δημοτική Αρχή να δείξει στην πράξη ότι ακούει τη φωνή των δημοτών της και όντως -ως «υπηρέτης» της- σπεύδει να εκπληρώσει ένα δικαιολογημένο τους αίτημα.

ΕΙΝΑΙ η ίδια Δημοτική Αρχή που τώρα τρέχει από το ένα άκρο του νησιού στο άλλο προκειμένου «να μπαλώσει τρύπες» και να δείξει ότι δεν είναι αυτή που παρουσιάζουν σκόπιμα οι «κιτρινοφυλλάδες» προκειμένου να την πλήξουν προεκλογικά.

ΒΕΒΑΙΑ, κανείς δεν πείθεται πως επί πέντε ολόκληρα χρόνια έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια παρόμοια αιτήματα και πως ήταν σχεδόν αδύνατο να ανοίξει η πόρτα του δημάρχου και να δεχτεί δημότη, αν δεν περνούσε πρώτα από τα «σαράντα κύματα» και αν δεν «εξυπηρετούνταν» από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

ΝΑ μην ξεχάσουμε ότι 90χρονος, ο οποίος είχε ανέβει εκατό σκαλοπάτια για να φτάσει μέχρι το γραφείο του και να τον συναντήσει για να τον συγχαρεί για την εκλογή του το 2014, δεν του επιτράπηκε η είσοδος και του υποδείχτηκε «να κλείσει ραντεβού»!

ΑΥΤΟΣ ο Δήμαρχος και αυτή η Δημοτική Αρχή, βάζοντας τώρα κυματοθραύστη τους τα νέα πρόσωπα υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, θέλουν να μας πείσουν ότι η επόμενη τετραετία θα είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας εκείνης που διανύθηκε και έκανε όντως τη «Σύρο που αξίζουμε» να έχουμε.

ΟΤΑΝ επί πέντε ολόκληρα χρόνια ο Δήμαρχος, κολλημένος στα τάμπλετ και στο κινητό του (ακόμα και εν ώρα Δημοτικού Συμβουλίου) δεν έδινε καμία απολύτως σημασία σε δημοσιεύματα του Τοπικού Τύπου, στα οποία καταχωρούνταν παράπονα και αιτήματα δημοτών, αρκούμενος στις πληροφορίες που του μετέφεραν τα «θυμιατήρια» του που αλώνιζαν στο διαδίκτυο εξαπολύοντας λάσπη σε όσους τολμούσαν να εναντιωθούν στις επιλογές του οραματιστή Δημάρχου τους.

ΦΥΣΙΚΑ πολύ πριν τις αποκριές μπήκανε οι αποκριάτικες μάσκες με τα χαμόγελα, την ευγένεια, την καταδεχτικότητα και την ταπεινότητα, πράγματα άγνωστα από την πρώτη κιόλας ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του δημαρχιακού θώκου.

ΣΗΜΕΡΑ κάποια από τα «ανακριβή» δημοσιεύματα τυχαίνουν απάντησης με Δελτία Τύπου και τα διάφορα αιτήματα των δημοτών, οι οποίοι προσφεύγουν στον έντυπο Τοπικό Τύπο, δεν εκλαμβάνονται πλέον σαν επίθεση στη Δημοτική Αρχή ούτε «τιμωρούνται» με τη μη ικανοποίησή τους.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, η εντολή «τώρα τρέχουμε» ισχύει σε όλα τα επίπεδα και οι «δρομείς» κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να δείξουν τις φυσικές ικανότητες που διαθέτουν και φυσικά τις χρησιμοποιούν προκειμένου να ικανοποιήσουν αιτήματα δημοτών.

ΟΛΑ αυτά νομίζουν ότι θα αντιστρέψουν την αναλγησία πέντε ετών και θα πεισθούν οι δημότες ψηφοφόροι πως «κάτι επιτέλους άλλαξε», όταν τίποτα δεν άλλαξε και όλοι γνωρίζουν ότι την επομένη των εκλογών (αν επανεκλεγεί ο σημερινός Δήμαρχος) η μαγική σημερινή εικόνα του θα έχει εξαφανιστεί για να επανέλθει η προηγούμενη εικόνα του, η πραγματική.

ΕΧΟΥΝΕ καταλάβει φυσικά πως είναι δύσκολο να πείσεις κάποιον πως επί πέντε χρόνια είχες αυτή τη συμπεριφορά και αιφνιδίως αυτή άλλαξε και δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν, ώστε να δείξει εμπιστοσύνη για ανανέωση της εμπιστοσύνης που επί πέντε χρόνια έψαχνε να τη βρει και δεν την εύρισκε!