Σύνδεση με την ΕΡΤ3 πραγματοποιήθηκε μέσω Skype σήμερα στις 11:00 π.μ.

Το Συριανό Καρναβάλι “Γεώργιος Σουρής” 2020 και τα Συριανο-ιδώματα  προβλήθηκαν στην στην καθημερινή εκπομπή “Κάθε Μέρα Ελλάδα” της ΕΡΤ3 (συνημμένα video).

Στο παραπάνω  video  οι δημοσιογράφοι Θάλεια Ζαγναφέρη και Χριστίνα Συμεωνίδου μιλούν με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Αλίκη Λεονταρίτη και με τον σπουδαίο συμβολαιογράφο της Τσικνοπέμπτης κο Συριανό Τσικνίδη.

Η συνέχεια σήμερα στην πλατεία Μιαούλη, στις 19:00, όπου … στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2020, την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις: 

Συριανό-Ιδώματα

Γαμήλιες πομπές θα ξεκινούν από διάφορες περιοχές της Σύρου με τελικό σημείο συνάντησης την Πλατεία Μιαούλη.

Τη γαμήλια πομπή της Νύφης και του Γαμπρού συνοδεύουν πεθεροί, πεθερές συμπέθεροι, συγγενείς, κουμπάροι και όλο το κάλεσμα του γάμου, σκορπίζοντας σε κάθε γειτονιά της Σύρου εύθυμη καρναβαλική διάθεση.

Οι γαμήλιες πομπές με τη δέουσα καρναβαλική επισημότητα θα ολοκληρώσουν την διαδρομή τους στην πλατεία Μιαούλη. Εκεί θα ξετυλιχτεί η τελευταία φάση του γεγονότος, ο γάμος, η παντρειά με τη… βούλα, που θα επικυρώνεται με τη γαμήλια τελετή, ΜΟΝΟ με τη ρίψη κομφετί.

Πλατεία Μιαούλη 

Ώρα έναρξης: 19:00  

Αποκριάτικοι Παραδοσιακοί Χοροί

Πραγματοποίηση εκδήλωσης με αποκριάτικους παραδοσιακούς χορούς από Συλλόγους του νησιού μας και το παραδοσιακό εργαστήρι ”ΆΡΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ” σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Πλατεία Μιαούλη

Ώρα έναρξης: 20:30