Το αναλυτικό Δελτίο Τύπου του Φεστιβάλ, με παρουσίαση όλων των τμημάτων καθώς και των παράλληλων ενεργειών που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου στη Σύρο δίδεται στη δημοσιότητα από τους διοργανωτές.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 200 ταινίες από όλο τον κόσμο, 4 διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα και 4 πανοράματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, μία έκθεση και πάρτι.

Δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ

Φέτος, κύρια θεματική του Φεστιβάλ είναι τα Παιδιά και αποτυπώνεται στο σύνολο του προγράμματος του Φεστιβάλ: από τα εργαστήρια και ειδικές προβολές ταινιών μικρού μήκους με θέμα τη ζωή στο σχολείο έως και την οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ σχεδιασμένη από την Αλίκη Θεοφιλόπουλος, ενώ για πρώτη φορά οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να ψηφίσουν την αγαπημένη τους ταινία.

Η πρεμιέρα του φεστιβάλ θα γίνει με το υποψήφιο για Όσκαρ, «Breadwinner». Επίσης, η έναρξη του Φεστιβάλ συνοδεύεται και από  το μουσικό παραμύθι της κορυφαίας Λένας Πλάτωνος «Το αηδόνι του αυτοκράτορα», σε animation της Ειρήνης Βιανέλλη, εγκαινιάζοντας την πέμπτη συνεχή χρονιά συνεργασίας του Animasyros με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Από το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων να αναφερθούν οι ταινίες του Διαγωνιστικού Τμήματος Μεγάλου Μήκους:
«Seder-Masochism» της Nina Paley,
«Gatta Cenerentola», των I. Cappiello, D. Sansone, M. Guarnieri, A. Rak, μια εναλλακτική εξιστόρηση της Σταχτοπούτας σε  sci-fi ναπολιτάνικο στυλ (πρεμιέρα στην 74η Biennale),
«Ce magnifique gâteau!» των Mark & Emma (Emma De Swaef, Marc James Roels) (πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, στις Φετινές Κάννες).

Το Διαγωνιστικό Μικρού Μήκους έσπασε κάθε ρεκόρ σε συμμετοχές με τον αριθμό των 2.547 συμμετοχών όπου επιλέχθηκαν 26 για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων η φετινή έκπληξη του Annecy, το «Bloeistraat 11» της Nienke Deutz από το Βέλγιο.

Τέλος να τονίσουμε τη μεγάλη συμμετοχή ελληνικών παραγωγών σε όλα τα τμήματα του Φεστιβάλ.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο επισυναπτόμενο αρχείο.

programma AnimaSyros