Αγάπη. Μια λέξη που  αναφέρεται σε πληθώρα όμορφων συναισθημάτων, και παράλληλα αποτελεί το κυρίαρχο συναίσθημα έντονης στοργής και προσωπικής αφοσίωσης.

Το μήνυμα και το νόημα αυτής της τόσο μικρής και συνάμα τόσο ουσιαστικής για την ευτυχία του κάθε ανθρώπου λέξης προσπάθησε να περάσει στα μικρά παιδιά η εκπαιδευτικός Λίτσα  Παππά – Μάνη,  τα οποία – στο πλαίσιο ανάγνωσης διδακτικών ιστοριών την τρέχουσα  φθινοπωρινή περίοδο  – το απόγευμα της περασμένης Κυριακής δήλωσαν παρουσία στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων.

Μέσω δυο μικρών ιστοριών-παραμυθιών: «Το ποντικάκι που αγαπούσε πολύ» και «Ο Μικρός κοκκινολαίμης»,   τα παιδιά –   μέσω της μαιευτικής μεθόδου –  συμμετείχαν ενεργά στην όλη αφήγηση των ιστοριών και διδάχτηκαν την δύναμη της προσφοράς προς τον άλλο δίχως την αναμονή ανταλλαγμάτων, αλλά και το ευρύτερο μήνυμα της  αγάπης.

Στο ερώτημα  τι σημαίνει γι’ αυτά αγάπη, τα παιδιά εξέπληξαν με τις απαντήσεις τους. Απρόβλεπτες σε πολλές περιπτώσεις και τρυφερές σε άλλες.  Φιλία, Αγκαλιά, Χορός, Ζωγραφική, Φύση, θάλασσα, Παιχνίδι και Οικογένεια, ήταν μερικές  από αυτές, ενώ δεν έλειψε η αναφορά σε εποχές (Άνοιξη, Χειμώνας, και σε ζωάκια (Γάτα, Σκύλος και Χελώνα).

Η μεγαλύτερη ωστόσο έκπληξη για την κα Παππά  ήρθε από δύο μαθητές του νηπιαγωγείου Βάρης – Ποσειδωνίας τα οποία ανέφεραν ως μεγάλη τους αγάπη το σχολείο.

Με άξονα λοιπόν τις λέξεις αυτές η εκπαιδευτικός ώθησε τα παιδιά να δημιουργήσουν μια ιστορία βασισμένη στο γνωστό παραμύθι «Η πεντάμορφη και το Τέρας» δια μέσω της οποίας τα παιδιά κατανόησαν ακόμη περισσότερο την σημασία της Αγάπης στην  ζωή του κάθε ανθρώπου.

Η  διδασκαλία ολοκληρώθηκε με υπόσχεση για  ανανέωση του ραντεβού για τον επόμενο μήνα με Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες.