Παρουσία πλήθους φίλων, μελών, και εκπροσώπων του Δήμου αλλά και φορέων  – παρά τον δυνατό αέρα και το έντονο κρύο – πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 23/2 τα εγκαίνια των συστεγαζόμενων γραφείων του Συλλόγου Ρευματοπαθών και φίλων Κυκλάδων «Ίασις» και του Σωματείου Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Νομού Κυκλάδων «Αρωγή» επί της οδού Πελοποννήσου 2 (στην κεντρική αγορά της Ερμούπολης – παραπλεύρως του θερινού κινηματογράφου Παλλάς).

Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Κωνσταντίνος Κοντός, ο οποίος και μετέφερε τις ευχές του μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β΄ για επιτυχία στο έργο των δύο Συλλόγων, ενώ  αντίστοιχες ήταν και οι ευχές του καθολικού επισκόπου π. Πέτρου Στεφάνου τις οποίες μετέφερε στους παρισταμένους ο ιερέας π. Νίκος Ρούσσος.

ΣΥΡΟΣ 23-2-2020 Εγκαίνια αίθουσας Συλλόγου Ρευματοπαθών και Συλλόγου Ατομων με προβλήματα όρασης.

Geplaatst door Logotypos.gr op Zondag 23 februari 2020

Τόσο η πρόεδρος του Συλλόγου Ρευματοπαθών και φίλων Κυκλάδων «Ίασις» Μαρία Ρούσσου όσο  και η αντιπρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Νομού Κυκλάδων «Αρωγή» Άννα Μαρία  Φωσκόλου ευχαρίστησαν δημόσια το Σύλλογο «Καζαντζίδη» και τον πρόεδρό του Λευτέρη Μπιρμπίλη για την εθελοντική  συνδρομή τους στην επισκευή και στον ευπρεπισμό των νέων γραφείων, με την δεύτερη να κάνει γνωστό ότι έχουν επεκτατικές τάσεις με στόχο την δημιουργία ενός χώρου ο οποίος  θα αποτελέσει  το έναυσμα σε πολλά άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης να βγουν από τα σπίτια τους.

«Αυτό το γραφείο μπορεί να είναι μικρό αλλά στεγάζει πολλές μεγάλες σκέψεις που έχουμε για τα μέλη μας και γενικότερα για τα νησιά των Κυκλάδων» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Είναι μικρό αλλά έχουμε επεκτατικές σκέψεις. Θέλουμε να μεγαλώσουμε, θέλουμε να έρθουν και άλλοι άνθρωποι κοντά μας».

Δράττοντας δε την ευκαιρία η κα Φωσκόλου κάλεσε τους  παρισταμένους να τιμήσουν με την παρουσία τους και τις δράσεις που έχουν προγραμματίσει για τον ερχόμενο μήνα, στόχος των οποίων είναι πρωτίστως η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους.

Στο πλαίσιο αυτό,  την Κυριακή 1 Μαρτίου στο κέντρο «Ζωζεφίνα» θα λάβει χώρα χοροεσπερίδα –  από κοινού με τους δύο Συλλόγους – με την συνεργασία του Συλλόγου «Καζαντζίδη».

Στις 13 του Μάρτη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ερμούπολης θα διενεργηθεί εκδήλωση με τίτλο : «Η διαχρονικότητα της Γραφής, μέσο επικοινωνίας»,   με ομιλίες από καθηγητές του Πανεπιστημίου.

Τέλος, στις 28 του ίδιου μήνα, η Σύρος, η Τήνος και η Πάρος, μέσω τηλεδιάσκεψης  από  τις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και την  στήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου θα έρθουν πιο κοντά. Ένας παιδίατρος  από την Τήνο θα ενημερώσει σχετικά με τις παθήσεις όρασης καθώς και τού τι θα πρέπει να πράττουν  οι γονείς ώστε να προλάβουν κάτι το σοβαρό, ενώ ένας οφθαλμίατρος από την Πάρο θα προβεί σε ενημέρωση ως προς τα προβλήματα των ενηλίκων και ειδικότερα για το γλαύκωμα: «Στόχος της Ημερίδας αυτής είναι η ευαισθητοποίηση των  Κοινωνιών  των νησιών στην επίλυση θεμάτων που αφορούν την προσβασιμότητα των ανθρώπων αυτών» τόνισε η κα Φωσκόλου.

Παρουσία  στα εγκαίνια δήλωσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αγγελική Πρίντεζη, Ειρήνη Δράκου, Ευάγγελος Χαλκιάς και Ρόζα Ξανθάκη,  ενώ τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων εκπροσώπησε η  πρόεδρός του Δώρα Χαλκιά. Το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε μικρό κέρασμα.