Παρουσία μελών και φίλων του Συλλόγου Α.Π.Σ. Δρομείς Σύρου πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Επιμελητήριο Κυκλάδων η παρουσίαση της φετινής διοργάνωση του Syros Run  με θέμα: «Τρέχω για τον Διαβήτη»  η οποία θα λάβει χώρα στην Ερμούπολη στις 15 Ιουνίου (τριήμερο Αγίου Πνεύματος).

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάκης Παπουτσάς, αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την παρουσία τους (μέλη, χορηγοί και εκπρόσωποι αθλητών), προχώρησε στην παρουσίαση των t-shirts (όσοι επιθυμούν να τα προμηθευτούν μπορούν να απευθύνονται στο Σύλλογο), υπογραμμίζοντας ότι ο φετινός αγώνας έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα δεδομένου ότι μέρος των εσόδων θα αποδοθούν στην Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ).

Δεν έκρυψε ωστόσο την απογοήτευσή για την απουσία εκπροσώπου τού Δήμου Σύρου Ερμούπολης  από την συνέντευξη, παρότι είναι συνδιοργανωτής, καθώς επίσης και εκπροσώπου της Περιφέρειας, επίσης συνδιοργανωτής, τονίζοντας ωστόσο ότι ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης τους ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι δεν μπορεί να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Πατήστε ΕΔΩ για το Video

Η κα Νατάσσα Aνδριοπούλου εκπροσωπώντας τη «Δράση για τον Διαβήτη» αφού ευχαρίστησε τους Δρομείς Σύρου για τη στήριξή τους τόνισε μεταξύ άλλων: «Φέτος στο Syros Run τρέχουμε για καλό σκοπό, για τον διαβήτη… μαζί με την Μάγδα Σταυροπούλου η οποία εμπνεύστηκε και την ιδέα του όλου εγχειρήματος, όντας και η ίδια μητέρα παιδιού με διαβήτη τύπου 1, όπως κι εγώ.»

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παπουτσάς η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 3 χλμ, 5 χλμ, 10 χλμ ανδρών/γυναικών και παράλληλους αγώνες παιδιών 100μ  (για παιδιά προσχολικής αγωγής), 300μ  (για παιδιά Α΄ – Β΄ και Γ’ Δημοτικού), 500μ  Family Run (για όλη την οικογένεια), και 600 μ. (από 9 ετών και άνω), με τον Ισίδωρο Παλαμάρη  να σημειώνει  ότι η διαδρομή φέτος είναι ελαφρώς διαφοροποιημένη σε σχέση με πέρσι καθώς οι δρομείς των πέντε χιλιομέτρων θα τρέξουν μέχρι το παρκινγκ του σούπερ μάρκετ  Σκλαβενίτη και θα επιστρέψουν στην Ερμούπολη διαμέσου του νέου δρόμου παραπλήσια του Αθλητικού Κέντρου της Ερμούπολης (ΑΚΔΕ), ενώ όσο αφορά τον αγώνα των 10.000μ είπε ότι οι δρομείς θα διατρέξουν την ίδια διαδρομή δυο φορές.

Ο κ . Παπουτσάς υπογράμμισε ότι η ασφάλεια έχει ανατεθεί φέτος σε εταιρεία σεκιούριτι, προσθέτοντας ότι θα υπάρχουν δυο σταθμοί ανεφοδιασμού εμφιαλωμένου νερού κατά μήκος της διαδρομής του Syros Run (ένας στου Σκλαβενίτη και ένας στο ξενοδοχείο Ερμής) κάνοντας σαφές ότι αν – λόγω υψηλών θερμοκρασιών –  κριθεί αναγκαίο θα δημιουργηθεί και ενδιάμεσος σταθμός.

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε τη συνεργασία – και σε αυτή τη διοργάνωση – της οργάνωσης «Όραμα Ελπίδας» (στους χώρους της εκκίνησης – τερματισμού θα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής όσων επιθυμούν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού τον οστών),   αλλά και του νεοσύστατου τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Σύρου με 15 εθελοντές.

Ο υπεύθυνος για τις χορηγίες Στράτος Λαγουδάκης – αφού ευχαρίστησε ονομαστικά όλους του χορηγούς – εκτίμησε  ότι οι συμμετοχές θα ξεπερνούν τελικά τις 2000, προαναγγέλλοντας ότι οι επόμενοι δρομικοί αγώνες τους Syros Run θα τελούν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι στο 4ο Syros Run  θα συμμετάσχουν γνωστοί αθλητές μεταξύ των οποίων ο συριανός Γιώργος Μενής,  ο Γιώργος Μίνος (Α.Ο Μυκόνου) και ο παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς.

ΠΑΡΟΧΕΣ – ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Παροχές Πακέτου Συμμετοχής
 • Αναμνηστικό μπλουζάκι
 • Backpack
 • Αριθμός συμμετοχής
 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 • Αναμνηστικό μετάλλιο
 • Παροχή νερού,ισοτονικών ποτών & χυμών
 • Παροχή ιατρικών υπηρεσιών
 1. Κύπελλα
  Απονέμονται στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας (Άντρες – Γυναίκες) όπως και στις 3 πολυπληθέστερες ομάδες, καθώς θα υπάρχει και ηλικιακή κατηγορία 40+ για τις αποστάσεις των 5 χλμ και 10 χλμ.
 2. Δίπλωμα
  Ψηφιακό δίπλωμα επίδοσης για όλους τους δρομείς με δυνατότητα εκτύπωσης.
 3. Υγειονομική Κάλυψη
  Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική κάλυψη με παρουσία ασθενοφόρου καθώς και πρωτοβάθμια περίθαλψη.

 1. Σταθμοί Ανεφοδιασμού Νερού
  Θα υπάρχουν δυο σταθμοί ανεφοδιασμού εμφιαλωμένου νερού κατά μήκος της διαδρομής του Syros Run όπως αυτοί περιγράφονται στον αντίστοιχο χάρτη της διαδρομής.
 2. Χρονομέτρηση
  Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με σημείο ελέγχου στην εκκίνηση / ενδιάμεσο / τερματισμό. Οι δρομείς θα φέρουν το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης (μιας χρήσεως) μαζί με το νούμερο τους.