Σε αναβρασμό βρίσκεται πάλι η Τήνος μετά την έλευση Αστυνομικών Δυνάμεων στο νησί προκειμένου να προστατεύσουν τα συνεργεία που επιχειρούν να τοποθετήσουν ανεμογεννήτριες  στο νησί.

Το κλίμα  είναι εκρηκτικό και ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στην Τήνο σήμερα είναι η ανάρτηση του δημάρχου  Γιάννη Σιώτου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Δυστυχώς οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν και το νησί μας ζει πρωτοφανείς στιγμές.

ΜΑΤ παρατάσσονται εναντίον δημοτικών συμβούλων και πολιτών.

Απαγόρευση κυκλοφορίας που με όλο το σεβασμό παραπέμπει σε άλλες εποχές…

Τελικά είναι τόσο μεγάλα τα συμφέροντα;
ΥΓ: Είμαι γέννημα θρέμμα Τηνιακός, νομικός και οικογενειάρχης. Ως πολίτης και ως Δήμαρχος θα ήθελα να απευθυνθώ προς την Αστυνομική Διεύθυνση: όταν ζητάμε κατά την τουριστική περίοδο περισσότερη αστυνόμευση υπάρχει έλλειψη προσωπικού… όταν όμως πρέπει να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα, όλα καλά»
#Save_tinos

Δυστυχώς οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν και το νησί μας ζει πρωτοφανείς στιγμές. ΜΑΤ παρατάσσονται εναντίον δημοτικών…

Geplaatst door Γιάννης Σιώτος op Maandag 10 februari 2020

Με τίτλο: «Η αστυνομοκρατία, η εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» στην Τήνο δεν θα περάσουν»  η  Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Τήνου εξέδωσε Δ.Τ. με το  οποίο  καταδικάζει της έλευση των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί , και υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Οι ανεμογεννήτριες δεν θα εγκατασταθούν στη γη μας»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Τήνου δηλώνει την αντίθεση της στην έλευση αστυνομικών δυνάμεων και στην παρουσία εισαγγελέα προκειμένου να υλοποιήσουν την επένδυση μιας ιδιωτικής επιχείρησης η οποία βρίσκει αντίθετη όλη την κοινωνία της Τήνου. Επένδυση που έρχεται σε αντίθεση με το ευαίσθητο φυσικό και ιστορικό περιβάλλον του νησιού και το ιδιαίτερο πολιτιστικό τοπίο της Τήνου.

Ο αγώνας μας σήμερα πρέπει να δυναμώσει γιατί μετά τα νομοσχέδια της ΝΔ «αναπτυξιακό» και «απελευθέρωσης της ενέργειας», θεσμοθετείται μια ανάπτυξη χωρίς περιβαλλοντικούς κανόνες, με επιπλέον κίνδυνο για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και με παροχή κίνητρων για την ολοκλήρωση και επέκταση των υπό κατασκευή αιολικών πάρκων στις Κυκλάδες.

Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν αντιμέτωπους μαζί με όλον τον Τηνιακό λαό.

Η αστυνομοκρατία, η εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» στη Τήνο δεν θα περάσουν!

Οι ανεμογεννήτριες δεν θα εγκατασταθούν στη γη μας.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Τήνου

10/2/2020

Με τίτλο: «Όχι στην εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών στην Τήνο, όχι στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της» ο  επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Ντουνιαδάκης, δήλωσε, σχετικά με τον σημερινό ξεσηκωμό κατοίκων της Τήνου ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών (Α/Γ) στο νησί:

Laiki syspirosi notio aigaio