Μια πολύ σημαντική ημέρα ήταν η χτεσινή για τους απανταχού θαυμαστές και τον Συριανό Σύλλογο Φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη καθώς τίμησαν την 18η επέτειο από τον θάνατο του μεγάλου έλληνα τραγουδιστή, που πέθανε στις 14 Σεπτεμβρίου του 2001.
Επί δεκατρία χρόνια, όσα δηλαδή βρίσκεται εν λειτουργία ο Σύλλογος, τα μέλη και οι φίλοι του πραγματοποιούν αυτή την ημέρα μνήμης προς το είδωλό τους μια μεγάλη συνεστίαση, ένα μεγάλο λαϊκό αυθεντικό γλέντι, για να τιμήσουν τον Στέλιο Καζαντζίδη, να ακούσουν και να διασκεδάσουν με τα τραγούδια του.
Έτσι και φέτος, πλήθος κόσμου κατέκλυσε την έδρα του Συλλόγου για να ποτίσει φόρο τιμής στο πρόσωπο που λάτρεψε. «Η σημερινή μέρα (χτες) είναι πολύ σημαντική για μας καθώς έχουν περάσει 18 χρόνια από τον θάνατο του αξεπέραστου καλλιτέχνη Στέλιου Καζαντζίδη. Ο Στέλιος για μας, εκτός από την εξαίσια φωνή που είχε και τα καταπληκτικά τραγούδια που ερμήνευσε μοναδικά, είναι και υπόδειγμα ήθους και ακεραιότητας. Κάθε χρόνο, λοιπόν, τέτοια μέρα, συγκεντρωνόμαστε οι φίλοι του για να πιούμε ένα κρασάκι και να διασκεδάσουμε με τα τραγούδια του», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Λευτέρης Μπιρμπίλης, ο οποίος τόνισε πως το κοινωνικό έργο του Συλλόγου θα συνεχιστεί με τη βοήθεια που θα προσφέρουν προς το Σύλλογο Ατόμων με Προβλήματα Όρασης «Αρωγή».
«Έχοντας αποφασίσει ως Σύλλογος να προσφέρουμε σε κοινωνικό επίπεδο όποτε και όπως μπορούμε, και επειδή πολλά μέλη του Συλλόγου είναι εμπειροτεχνίτες και έχουν συναφείς ειδικότητες με την οικοδομή, όπως ακριβώς φτιάξαμε αυτόν εδώ τον χώρο που μας παραχωρήθηκε από τον Δήμο και μπορούμε και τον συντηρούμε, θα συνδράμουμε στην επισκευή του κτηρίου που θα αποτελέσει την έδρα του Συλλόγου Ατόμων με Προβλήματα Όρασης με εθελοντική εργασία, γιατί αν δεν βοηθήσουμε αυτούς τους συμπολίτες μας, σε ποιούς άλλους θα προσφέραμε τη βοήθειά μας;», κατέληξε ο κ. Μπιρμπίλης.
Να σημειωθεί πως ζωντανή ορχήστρα συριανών καλλιτεχνών φρόντισε για το μουσικό μέρος της συνεστίασης, ενώ λαχταριστοί μεζέδες και κρασί περίμενε όλους όσους επισκέφτηκαν τον Σύλλογο, στο Άνω Μάννα.