Αθρόα ήταν και φέτος η προσέλευση των πιστών (ντόπιων και επισκεπτών) στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία του Ι.Ν Αναστάσεως στην Ερμούπολη της Σύρου, καθώς ως φαίνεται η παρατεταμένη κρίση στη Χώρα μας ωθεί πλέον τον κόσμο στην αναζήτηση άνωθεν βοηθείας με αποτέλεσμα οι ναοί να γεμίζουν ασφυκτικά.

Οι πιστοί με κατάνυξη συμμετείχαν στο χαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως του Θεανθρώπου με τις ευχές να δίνουν και να παίρνουν.

Δείτε απόσπασμα της Θείας Λειτουργίας:

Στο άκουσμα – δια στόματος αρχιμανδρίτη Νικόλαου Γαβαλά – του χαρμόσυνου αγγέλματος  η  νύχτα έγινε μέρα, από τις κάθε λογής κροτίδες και τα βεγγαλικά με τα επιφωνήματα θαυμασμού και έκπληξης να μην έχουν τελειωμό.

Δείτε το σχετικό video:

Για μια ακόμη φορά ο λόφος της Ανάστασης, αποτέλεσε  το επίκεντρο του χαρμόσυνου μηνύματος της Αναστάσεως του Κυρίου, καθώς τα τελευταία έτη προσελκύει ανελλιπώς πάμπολλους επισκέπτες  που επιθυμούν να βιώσουν μια, πέρα από τα καθιερωμένα, αξέχαστη πασχαλινή εμπειρία.

Ο εκκωφαντικός  θόρυβος και οι λάμψεις εκατοντάδων πυροτεχνημάτων (ειδικά των αυτοσχέδιων) είχαν – στην κυριολεξία – μετατρέψει για λίγα λεπτά τον προαύλιο χώρο του Ναού  σε πεδίο μάχης δίνοντας στον επισκέπτη την εντύπωση ενός οχυρού προς κατάληψη.

Δυστυχώς φέτος δεν αποφύγαμε την εκδήλωση πυρκαγιάς, η οποία ωστόσο χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής έσβησε πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Πιθανόν από ρίψη βεγγαλικού εκδηλώθηκε φωτιά στην Ανω Σύρο, στο ύψος του Δημοτικού, λίγο μετά τις 12:10 πρωινή η οποία κατασβήστηκε άμεσως.