Με μουσική και χορό αποχαιρέτησαν στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου τη σχολική χρονιά, με τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ως τραγουδιστές (χορωδία) αλλά και ως χορευτές.

Παρουσία της επί του Πολιτισμού αντιδημάρχου Θωμαής Μενδρινού και της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μαρίας Καζαντζάκη, τα παιδιά όχι μόνο χόρεψαν και τραγούδησαν από παραδοσιακούς μέχρι κλασικούς και μοντέρνους χορούς, αλλά κέρασαν και συριανό λουκούμι τους θεατές (γονείς επί το πλείστον) οι οποίοι έφυγαν απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

Ο διευθυντής του Σχολείου Πέτρος Προβελέγγιος, στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε την ανάγκη των εκπαιδευτικών να έχουν συμπαραστάτες στο έργο τους τους γονείς, σε ένα έργο το οποίο κάθε χρόνο έχει και περισσότερες απαιτήσεις. «Το έργο που επιτελείται είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Σ’ αυτό το έργο θέλουμε τους γονείς στο πλάι μας, γιατί ο στόχος μας είναι κοινός…», είπε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι η σημερινή γιορτή είναι αφιερωμένη στη μουσική, η οποία συνοδεύει της ζωή των ανθρώπων στις χαρές και στις λύπες, στην αγάπη και στον πόνο και «…και αποτελεί μαζί με τον χορό τις πιο βασικές μορφές έκφρασης…»

Κάλεσε τους παριστάμενους να χαρούν μαζί με τα παιδιά τη μέρα αυτή, ταξιδεύοντας διαχρονικά μαζί τους μέσω της μουσικής και του χορού, κάνοντας γνωστό ότι τα κείμενα και οι χορογραφίες των μεγάλων τάξεων, αλλά και η επιμέλεια της γιορτής ανήκε στη δασκάλα της Ε’  τάξης Λία Μαργέτη, ενώ τη διεύθυνση της χορωδίας είχε αναλάβει η Ελένη Κατραμίδου.

Τα παιδιά ανέδειξαν τις χορευτικές τους ικανότητες χορεύοντας ακόμη και χασάπικο και ζεϊμπέκικο και… γιάγκα, χωρίς να λείψει από το πρόγραμμα ακόμα και η ζακυνθινή μαντολινάτα διανθισμένη με τα ανάλογα τραγούδια.

Συγκινητική στο τέλος η σκηνή με τα παιδιά της έκτης τάξης να κρατούν από το χέρι τα παιδιά του νηπιαγωγείου, τα οποία τη νέα σχολική χρονιά θα φοιτήσουν στην πρώτη δημοτικού, με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων να μοιράζει αναμνηστικά δώρα τόσο στους αποφοιτούντες μαθητές (οι οποίοι ευχαρίστησαν τους δασκάλους τους για όσα τους έμαθαν) όσο και τους αυριανούς μαθητές της 1ης τάξης.