Ρίγη συγκίνησης για την αποχώρηση της Ειρήνης Δράκου

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης, χαρμολύπης και έντονης αισιοδοξίας γι’ αυτά που θα φέρει το μέλλον, πραγματοποιήθηκε την προπερασμένη εβδομάδα η απονομή των απολυτηρίων στους αποφοίτους του Γενικού Λυκείου Σύρου.

Στη κατάμεστη από μαθητές και γονείς αίθουσα «Κωνσταντίνου Τουλούπη», οι απόφοιτοι έλαβαν τα απολυτήριά τους χαιρετώντας έναν – έναν τους καθηγητές τους, οι οποίοι – εκτός από ένα αναμνηστικό δώρο – τους πρόσφεραν μια ζεστή αγκαλιά και ένα καλό κατευόδιο για το επόμενο βήμα στη ζωή τους.

Κατά την απονομή των απολυτηρίων, στην οποία παραβρέθηκαν – μεταξύ άλλων – ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων Χρήστος Μιχαλόπουλος και η πρόεδρος της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Μαρίζα Αγγελοπούλου, προβλήθηκαν διάφορα βίντεο από ευχάριστες και δημιουργικές στιγμές που βίωσαν οι απόφοιτοι κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ με το πέρας της εκδήλωσης ο Σύλλογος Γονέων και Μαθητών είχε προβλέψει για ένα πλουσιότατο μπουφέ.

Τέλος εποχής για την «μητέρα» του ΓΕΛ

Ωστόσο, το πιο συγκινητικό κομμάτι της εκδήλωσης ήταν η αποχώρηση της «μητέρας» του ΓΕΛ, της επί 20 χρόνια διευθύντριας Ειρήνης Δράκου (40 συνολικά στην εκπαίδευση), η οποία αποφάσισε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, έτσι ώστε να αφήσει σε πιο νεανικά χέρια τη διεύθυνση του Σχολείου, που επί ημερών της μεγάλωσε τον βαθμό εξωστρέφειας του Σχολείου με συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλη την Ευρώπη και πέτυχε να ανεβάσει τον πήχη των μαθητικών επιτυχιών σε σχολικούς διαγωνισμούς και εξετάσεις.

Για την αποχώρηση της κας Δράκου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επεφύλασσε σε όλους μια πανέμορφη έκπληξη, καθώς είχε κανονίσει να έρθουν για να την χαιρετίσουν από κοντά πολλές συμμαθήτριές της, αρκετές από τις οποίες υπήρξαν στηρίγματα σε όλη της την ζωή, προκαλώντας βεβαίως δάκρυα σε όσους βίωσαν από κοντά αυτή την τόσο τρυφερή στιγμή.

Το πάρτι, βέβαια, δεν τελείωσε εκεί αφού, αργότερα, μαθητές και εκπαιδευτικοί έδωσαν ραντεβού σε γνωστό μπαρ της παραλίας για ξέφρενο τραγούδι και χορό.