Τελευταία παράσταση σήμερα στο Θέατρο Απόλλων για την κωμωδία του Γρηγόρη Γαλαντή «Ο Απόστολος, η Πάτρα κι ο Ψηλός» η οποία ανεβαίνει υπό τη σκέπη του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρούσσων.

Η προσέλευση του κόσμου όλες τις ημέρες των παραστάσεων υπήρξε  μαζική, γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι ο Γρηγόρης Γαλαντής έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του Συριανού κοινού ως ένας αυθεντικός χιουμορίστας, ο οποίος γράφει και σκηνοθετεί ό ίδιος τα έργα του, ακουμπώντας ενίοτε πάνω σε πηγαίους ηθοποιούς.

Η συνταγή και στο νέο του έργο, λίγο πολύ η ίδια. Ερωτικά μπερδέματα, συγκρούσεις, παρεξηγήσεις, φάρσες και χαμένα  όνειρα, αλλά και κοινωνικά μηνύματα τα οποία εν είδει προβληματισμού περνούν στο θεατή.

«Ο Απόστολος, η Πάτρα κι ο Ψηλός» είναι μια παράσταση η πλοκή της οποίας εξελίσσεται  στην Αθήνα του σήμερα και ειδικότερα σε ένα μεσιτικό γραφείο στο οποίο καθημερινοί άνθρωποι  εντελώς απρόσμενα μπλέκουν σε μια απίστευτη περιπέτεια η οποία επιφέρει ριζικές αλλαγές τόσο στον τρόπο σκέψης τους όσο και στα πιστεύω τους.

«Αθήνα! Μια πόλη εκατομμυρίων κατοίκων. Που ξεχύνονται στους δρόμους και τις λεωφόρους της, με το πρώτο φώς της αυγής, για να πάνε στις δουλειές τους έγκαιρα. Κι έτσι αγουροξυπνημένοι και εκνευρισμένοι από την κίνηση των μέσων μεταφοράς και των «λογής λογής» τροχοφόρων, τι φαντάζεσθε ότι θέλουν με το που «εισέλθουν» στα γραφεία τους?? Μα έναν καφέ! Για να ανοίξει «ο οφθαλμός αλλά και ο νούς»! Εκτός αν είναι από τους τυχερούς, που η καθαρίστρια του γραφείου, όχι μόνον τους τον φτιάχνει και τους τον σερβίρει, αλλά τους τον «λέει κιόλας»!!! Και αν αναρωτιέστε αν βγαίνει αληθινή ή όχι, ακολουθείστε μας στο Μεσιτικόν Γραφείον «Διάδρομοι με θέα»! Διότι ο Απόστολος η (Κλεο) Πάτρα κι ο Ψηλός, αφού λύσουν την απορία σας, ίσως σας πείσουν να νοικιάσετε και ένα «τυχερό» δυαράκι «επί του δευτέρου ορόφου» αναγράφεται συγκεκριμένα στο πρόγραμμα της παράστασης.

Όλες οι ερμηνείες κυμάνθηκαν σε ικανοποιητικό  επίπεδο και αξίζει να αναφερθεί ότι τους χαρακτήρες του έργου ενσαρκώνουν δώδεκα ηθοποιοί, και συγκεκριμένα οι: Δώρα Μουστάκα (Πάτρα), Δημήτρης Πεϊχαμπέρης (Θωμάς), Δημήτρης Βουτσίνος (Αλκιβιάδης), Αργυρώ Γαλαντή (Καίτη), Γιάννης Χαλκιάς (Απόστολος), Λάζαρος Παπαδόπουλος (Υδραυλικός), Ευαγγελία Λουμή (κα Καραπιπερίδου), Άννα Μαρία Σαρρή (Εμινέ), Μύριαμ Μαραγκού (Σταρ Ελλάς), Μαρία Κακαβή (Ρωξάνη – Αυγουστίνα), Στάθης Μπίρμπας (Στρατιώτης Λούης) και Γρηγόρης Γαλαντής (κος Περαστικός).